szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vasárnap éjszaka ismét kiderült, az ország vezető politikusai közül kinek hozta a legtöbbet anyagilag 2015 – legalábbis papíron. Úgy tűnik, Lázár Jánosnak igencsak rendben alakultak a dolgai, Varga Mihály szintén elégedett lehet, de több pénze lett Áder Jánosnak és Orbán Viktornak is. Vannak aztán olyanok – lásd Kövér Lászlót – akikre leginkább a puritán szó igaz. A legnagyobb vesztesnek első ránézésre az MSZP elnöke tűnik. Összeállítás az életünket leginkább befolyásoló politikusok vagyoni helyzetéről.

Január 31. éjszakája minden évben a nagy tárcanyitogatás ideje, eddig kell ugyanis minden parlamenti képviselőnek, az államfőnek, a miniszterelnöknek, az MNB elnökének és megannyi állami vezetőnek leadnia az előző évre szóló vagyonnyilatkozatát. Arról aztán megoszlanak a vélemények, mennyi értelme van ennek, mennyire reálisak a különböző honlapokon megjelenő adatok, mennyit árulnak el valójában arról, milyen körülmények között élnek, mennyire gyarapodtak, esetleg mennyivel lettek szegényebbek az ország ügyeinek alakítói. (A vitákról, a felbukkanó kérdőjelekről, illetve a bírálatokról szóló írásunkat itt olvashatja.) Ettől függetlenül azonban a nyilatkozatok megjelennek, a hvg.hu pedig megnézte, milyen változások voltak egy év alatt a hírekben leggyakrabban szereplő, és a közéletre a legnagyobb hatással lévő politikusok anyagi helyzetében. Felütöttük többek között Orbán, Áder, Lázár, Rogán, Kósa, Szijjártó, Pintér, Seszták, Trócsányi, Kövér, Gyurcsány, Vona, Tuzson, Gulyás, L. Simon, Fazekas, Tóbiás vagyonnyilatkozatát.

 Orbán Viktor: jól fizet a könyvkiadás

©

A kormányfő a honlapján hozta nyilvánosságra 2015-ös vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderül, hogy ugyanannyi ingatlanja van, mint egy éve volt, azaz továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Emellett feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit – amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak –, valamint a 2013-ban vásárolt, szintén felcsúti házát.

A feleségével közös számláján tavaly még 930 ezer forint volt, most azonban már 5 millió 53 ezer forint szerepel. A jövedelménél jelezte is, hogy 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból. Kiderült az is, hogy a kormányfő egy év alatt 1,122 millió forintot törlesztett a hiteléből.  

Ha kíváncsi arra, mekkora a felcsúti föld, mennyi hitele van még a miniszterelnöknek, és van-e autója, azt itt elolvashatja. 

 Áder János: hárommillió megtakarítás  

©

A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja. Se hajója, se motorja, se repülője, de még autója sincs. Igazi nagy változás nincs a befektetéseinél sem, jóformán hozzá sem kellett nyúlnia ezekhez.

Viszont folyószámláján a tavalyi 1,5 millió háromszorosát tartja, azaz tavaly 3 millió forintot spórolt össze köztársasági elnökként, ugyanis más jövedelme továbbra sincs vagyonnyilatkozata szerint.

Áder János a nyilatkozatban továbbra sem részletezi juttatásait, csupán arra tért ki, hogy abban a törvény szerint részesül. A kapott ajándékokról pedig azt írta: azokat a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapta.

 Ha szeretné megtudni, mennyi megtakarítása van az államfőnek és családjának, mennyi az életbiztosításának értéke, és milyen értékpapírjai vannak, azt itt megtalálja.

 Kósa Lajos: eltűnt egy motor  

©

A Fidesz frakcióvezetőjének vagyonnyilatkozatában a legjelentősebb változás, hogy örökölt egy 2,5 hektáros szántót Szamosszegen.  

Bár forintban lévő megtakarítása 50 ezer forinttal gyarapodott, devizatartalékai 900 ezer forintról 750 ezerre apadtak. A banki hitelállományát 1,5 millió forinttal csökkentette, míg magánszemély felé lévő tartozásából 1 milliót törlesztett az előző nyilatkozatához képest.

A volt debreceni polgármesternek vagyonnyilatkozata szerint Debrecenben és Budakeszin vannak ingatlanai, de a nyilatkozatban továbbra sem szerepel a felesége nevén lévő 100 millió forint értékű lakás.

Továbbra is egy tartós bérletű Mercedes Vianóval jár. Van egy motorcsónakja, viszont az egyik motorját eladhatta, mert a mostani nyilatkozatában már csak egy BMW G650-es szerepel.

Arról, hogy Kósa Lajosnak hol és mekkora ingatlanjai vannak, illetve, hogy mennyivel csökkentette tartozásait, itt olvashat.

 Rogán Antal: Idén nem nőtt a lakás 

©

Idén Rogán Antalnak már nemcsak fideszes képviselőként, de egyben a kormány tagjaként is nyilatkoznia kellett a vagyonáról – hátha kabinetfőnökként kevesebbszer kell majd korrigálnia, mint 2014-ben, mikor folyton belezavarodott saját Pasa parki lakásának négyzetmétereibe. Egy dolog biztos: a vagyonnyilatkozat szerint idén nem nőtt tovább a lakás. Változatlanul megvan öröklés útján szerzett balatonlellei villája, miként a szülőfalujában, Szakonyfaluban örökölt ingatlanai is. Ezek ugyanazok az erdő, szántó, illetve rét besorolású teleknek tűnnek, sem a méretek, sem a tulajdoni hányadok nem változtak.

A takarékbetétben tartott forintja viszont megcsappantak: tavaly még nagyjából 3,5 millió forintja helyett most már mindössze 507 000 forint megtakarítása van. Igaz, csökkentek a tartozásai is.

Családi – együttélő – rokonságban sincs változás: Cecíliával és két közös gyerekükkel élnek, utóbbiak nevéhez viszont már nem biggyesztette oda zárójelben, hogy „önálló vagyonnal és jövedelemmel nem rendelkeznek”.

Arról, hogy mekkora ingatlanjai vannak Rogán Antalnak, illetve mennyivel sikerült csökkentenie a tartozását, itt olvashat.

Kövér László: A puritán elnök

Kövér Lászlót látszólag nem érdeklik a világi javak: továbbra is annak a szigetszentmiklósi háznak a tulajdonosa fele részben, ami eddig is a családé volt.

Megtakarításai közül közel fél-fél millióval ér többet hozománybiztosítása, valamint életbiztosítása, mint amit már tavaly is jelzett. (Ez a kettő együtt több mint 4,8 millió forintot tesz ki), valamint van még 2,5 milliója betéti vagy folyószámlán, ami tavalyhoz képest szintén félmillióval nőtt. Tartozása a házelnöknek nincs.

Arról, hogy milyen autója van a házelnöknek, illetve milyen értékű ajándékokat kap pozíciójából fakadóan, itt olvashat.

Varga Mihály magángazdasága is jól teljesít

A nemzetgazdasági miniszternek 4,2 milliója fekszik értékpapírban (államkötvény: 3,1 millió forint, befektetési jegy: 1,1 millió forint), ami azt mutatja, hogy tavalyhoz képest nőttek a megtakarításai. Miniszteri jövedelme (1,1 millió forint bruttó) mellett egyéb jövedelmet nem visz haza Pasa parki otthonába – ugyanakkor 6,77 millió forint tartozása még mindig van pénzintézet felé.

Ha érdekli, milyen ingatlanjai vannak a nemzetgazdasági miniszternek, itt megnézheti.

Szijjártó Péter elkezdett törleszteni

©

A külgazdasági és külügyminiszter tavaly eladta a korábbi lakásául szolgáló 140 négyzetméteres, haszonélvezettel terhelt garázsos ikerházi lakását Dunakeszin, így 45 milliós családi tartozásából visszafizetett szüleinek 15 millió forintot. Szijjártó e mellett továbbra is – már 1994-től – 3/5 részben tulajdonosa egy 371 négyzetméteres győri családi háznak, amely haszonélvezettel terhelt.

Megtakarításai csökkentek, értékpapírban, biztosítási eszközalapban és bankszámlán egy évvel korábban összesen 4,2 milliója volt, most ez 2,9-re apadt.  

Szijjártó Péter jövedelmi viszonyai nem változtak, bevétele csak a miniszteri fizetésből (1 101 900 Ft/hó) és a képviselői tiszteletdíjból (224 363 Ft) van.

Ha érdekli, mekkora jövedelme van Szijjártó Péternek, és miért tűnik meglepőnek, hogy megtakarításai csökkentek, erről itt olvashat.

Gyurcsány Ferenc: már nincs akkora hitele

Több mint 90 millióval kevesebb osztalékjövedelemhez jutott tavaly az Altus Zrt.-ből Gyurcsány Ferenc. De azért közben szépen törlesztette a kötcsei ház jelzáloghitelét, bár még azért szépen tartozik a banknak.

Ezen kívül semmi változás nem volt Gyurcsány vagyonnyilatkozatában, még az irodai bútorait sem nagyon cserélte le.

Ha kíváncsi, mekkora jelzálóghitele van még Gyurcsány Ferencnek, és igazából mennyi volt az osztalékjövedelem az Altus Zrt.-ből, azt itt megtalálja.

Balog Zoltán: idén ingatlanra költött

2014-ben ilyen-olyan formában (például kincstárgyjegyben) még több mint 10 millió forintnyi félretett pénze volt Balog Zoltánnak, mostani bevallása szerint azonban ez az összeg 2015-re 7,4 millióra apadt. Sőt, még 30 ezer eurót is elköltött az egy év alatt. Mindez összefügghet azzal, hogy eközben szépen gyarapodtak a miniszter bükkszentkereszti érdekeltségei. Az egyik 900 négyzetméteres ingatlan mellé vett egy csaknem 1500 négyzetméteres beépítetlen telket, de ezeken kívül még két másik ingatlanja is van ugyanitt.

Ami viszont nem változott, az az, hogy Balog továbbra is tulajdonos egy 13. kerületi 34 négyzetméteres ingatlanban, és továbbra sincs saját autója, sem nagy értékű műtárgya.

Balog Zoltán bükkszentkereszti ingatlanportfóliójáról itt olvashat többet.

Vona Gábornak tényleg nincs semmije?

©

A Jobbik elnöke könnyen pályázhat a legpuritánabb képviselő címre, nevén továbbra sincs sem ingatlan, sem autó. Sőt tavalyi 800 ezer forintos takarékbetétje is megszűnt., bár most van egy 730 ezer forintos biztosítása.

A bevallásból annyi derül még ki, hogy Vona Verpeléten és Recsken is tart fent irodát, és két laptoppal dolgozik – ezek összértéke 700 ezer forint körül van. Ezen kívül szintén juttatásként szerepel egy 105 ezres nyomtató, egy 49 ezer forintos router, plusz néhány irodabútor.

Ha érdekli, mekkora a havi juttatása a Jobbik elnökének, azaz, miből nem vesz semmit magának, itt megnézheti.

Lázár János továbbra is szereti a műtárgyakat

©

A Miniszterelnökség 19 ingatlannal rendelkező irányítója tavaly két további ingatlannal gyarapította birtokai számát: egy hathektáros erdőt, valamint egy tizenhat hektáros vegyes művelésű területet (szántó, legelő, erdő) vásárolt – az adásvétel még folyamatban van a vagyonnyilatkozat szerint. A nagy műgyűjtő hírében álló – egyebek mellett Széchenyi Zsigmond karosszékét is birtokló – Lázár ráadásul 2015-ben újabb (nem részletezett) műtárgyakkal gazdagodott. Értékpapírban elhelyezett befektetéseinek értéke pedig a kötvényekbe fektetett megtakarításainak köszönhetően (amely 8 millióval nőtt) 54,8 millió forintra emelkedett.

Itt olvashat arról is, mennyi tartozása van még Lázár Jánosnak, és mennyivel több pénze jött be társasági osztalékból 2015-ben, mint egy évvel korábban.

Gulyás Gergely egy dologban lépett előre: már két telefonja van

A Fidesz alelnökének vagyonnyilatkozata alig változott tavalyhoz képest. Gulyás Gergelynek ugyanúgy 50 százalékos haszonélvezeti joga van egy XI. kerületi 95 négyzetméteres lakásban, és a XI. kerületi ingatlan is még a tulajdonában van – ennek felét egyébként vette, másik feléhez ajándékozás útját jutott hozzá.

Nyaralója, hétvégi háza 2014-ben sem volt. Hitele viszont igen, tartozása több mint 120 ezer svájci frank. Az adatok szerint Gulyás csak képviselői javadalmazásából élt, egy cégben sincs érdekeltsége. A legnagyobb változás, hogy már nem egy, hanem két iPhone-t használ.

Arról, hogy mennyi megtakarítása van a Fidesz alelnökének, és milyen autót használ, itt olvashat.

Simicskó István, a nagy megtakarító

A honvédelmi miniszternek egyre több a megtakarítása, ehhez viszont az is kellett, hogy az utóbbi években két lakást is eladott, így most nincs is ingatlantulajdona. Egyetlen vagyontárgya így egy 2009-ben vásárolt Ford Focus Cmax 1.6-os.

Egy évvel ezelőtti vagyonnyilatkozatában jelezte, hogy kincstárjegyben tartott 19,5 milliója egy II. kerületi lakás eladásából származik. Tavaly szeptemberben pedig, hogy 2008-ban vett 36 négyzetméteres siófoki lakását is eladta, és az azért kapott 13,5 milliót államkötvénybe fektette. Ezen kívül szeptemberben volt még takarékbetétben 26 milliója (egy évvel ezelőtt még csak 25), ebből húszat azóta egy OTP-s tőkegarantált pénzpiaci alapba helyezett el, viszont a takarékbetétjében december 31-i állapot szerint 6 helyett már 7 millió forint van.

Tovább ürült Budai Gyula bankszámlája

2014 májusában még 19 ezer eurót tudhatott a magáénak Buda Gyula miniszteri biztos, majd ez az összeg tavaly ilyenkor már csak 15 ezer volt. Most egy év alatt megharmadolódott a devizában félretett pénze, így 5 ezer euró áll a bankszámláján – lett viszont 2 millió forint készpénze.

Még mindig tartozik 5 millió forintnyi lakáshitellel, és a 3 millió forintos lízing is áll a Seat Alteájára.

A Budai Gyula vagyonnyilatkozatát összefoglaló cikkünkből kiderül, milyen állatokat tart a képviselő (3 millió az értékük), és milyen ingatlanok vannak a nevén.

Trócsányi: se tartozás, se saját autó 

©

Trócsányi László igazságügyi miniszter ingatlanvagyona nem változott: 51 százalékban tulajdonosa egy 260 négyzetméteres, XII. kerületi családi háznak, illetve megvan a tulajdonrésze egy 68 négyzetméteres társasházi lakásban is. Surányban telke és üdülője is van, de ezek is megvoltak már az előző évben is, ahogy egy szőlője is Somlóvásárhelyen, illetve egy haszonélvezeti joga egy további társasházi lakáson.

Úgy tűnik, a miniszteri kocsi elegendő, Trócsányi túladott a tavalyi nyilatkozatban még szereplő, még 2004-ben vásárolt Volvo S80 típusú gépkocsiján. Így a nagy értékű ingóságok rovat első két oldalát úgy, ahogy van, ki is húzta.

Vannak viszont részben forintban, részben devizában tartott megtakarításai. Utóbbi euróban, amely nagyságrendileg nem változott, továbbra is 94 ezer euró, viszont a forintban, többféle formában tartott 2015-ös 4 milliós összeg nagyjából 9,8 millió forintra nőtt.

A Fundamenta Lakáskasszája is megvan még, és alig több mint 200 ezer forinttal gyarapodott tavalyhoz képest.

Az igazságügyi miniszternek most sincs egy forint tartozása sem, ahogy „egyéb közlendője” sem akadt.

Arról, hogy honnan kap juttatásokat az igazságügyi tárca vezetője, itt olvashat.

Az államtitkár, aki nagyon szereti Mátraszentimrét

Tuzson Bencének, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának a 2015-ös vagyonnyilatkozat szerint egy szép nagy, több mint 1600 négyzetméteres mátraszentimrei telekben van tulajdonrésze, de ugyanott van egy 3500 négyzetméteres beépítetlen terület is, ami a bevallás szerint 100 százalékban az övé. 2014 óta 50 százalékban tulajdonos egy 91 négyzetméteres tihanyi hétvégi házban is – lakóingatlan viszont nincs az államtitkár nevén.

Az államtitkár kb. kétmillióval tart többet állampapírokban, mint tavaly, ez most 20,5 millió forint. Ezen kívül 5,6 millió forintja van készpénzben, illetve 17 milliót parkoltat a bankszámláján – tavaly ez az összeg még csak 4,6 millió volt.

Arról, hogy mennyivel tartoznak Tuzson Bencének, és mennyivel tartozik ő, illetve milyen autót és milyen robogót használ, itt olvashat.

Seszták Miklósnak nincsenek anyagi gondjai

Az összesen hét kisvárdai és budapesti ingatlanban tulajdonosként szereplő fejlesztési miniszter ügyvédi praxisának köszönhetően a kormánypárti frakciószövetség egyik leggazdagabb képviselője. Bankszámláján a forintmegtakarítások tavaly 202 millióra, a devizamegtakarítások pedig 10,7 millió forint értékűre híztak.

Miközben felvette miniszteri apanázsát (havi bruttó 1,1 millió forint), a nevét viselő ügyvédi irodája bevételei után tavaly 35,9 millió forintot kapott, feltehetőleg osztalékként. Nagyon precízen vezette be a nyilatkozatba, hogy milyen (kis) értékű laptopot és mobilt kapott – ahogy azt is, hogy 2015-re rendelkezésére állt „a tevékenységét segítő személyzet”.

Pintér Sándor a legtürelmesebb hitelező

©

A belügyminiszter 2013 óta még mindig várja cégeladásból esedékes 500 millió forintját, és kamatot se számít fel. Továbbra is fennáll 300 plusz 290 milliós kintlévősége is, amelyet családi, baráti kölcsönként adott. Feleségével viszont egyre gálánsabb, ami azért is derült ki, mert most közzétett vagyonnyilatkozatát hangsúlyozottan vele közösen adta, igaz, csak egyedül írta alá.

Megtakarításaiban nincs jelentős változás, továbbra is euróban és dollárban tartja pénze nagyobb, és a tavalyival nagyjából megegyező részét, kb. 142, illetve kb. 196 millió forintot. Saját nevén lévő hazai pénznemben számolt kötvényei, részvényei, betétei ugyan mintegy 20 milliósra olvadtak a tavalyi 30 millióról, viszont egy éve a felesége, Pintérné Eötvös Ildikó nevén futó banki és brókeri megbízások összege mintegy 13 millió forint volt, idén már kb. 43 millió.

Pintér Sándor most is annyi készpénzt tart magánál, mint tavaly, 1,9 millió forintot, és hűséges 1995-ben örökölt Wartburgjához is.

Arról, hogy mennyi pénze lenne Pintér Sándornak, ha a kintlévőségei befolynának, itt olvashat. De itt kiderül az is, milyen ingatlanai vannak a miniszternek.

L. Simon Lászlónak bejött az élet

©

A kultúráért felelős államtitkár több mint 20 ingatlant birtokol, főleg Gárdonyban és környékén. Van ebben családi ház, szántó, szőlő, gyümölcsös, meg major is. A nevén lévő két biztosítás értéke tavaly valamivel több mint 900 ezer forinttal növekedett, viszont 500 ezer forinttal csökkent takarékbetétben lévő megtakarítása és 1,4 millióval készpénztartaléka. Egyéb megtakarításai 19 millió forintról 14,7 millióra apadtak. Ugyanakkor sikerült 13 millió forinttal letornáznia a banki adósságát, így már csak 2, 2 milliót kell kicsengetnie a pénzintézetnek.

Ha kíváncsi, milyen motorkerékpárja van államtitkárnak, mennyit kap azért, mert használják a nevét, és mennyi jön be haszonbérletből, azt itt megtalálja

Fazekas Sándor 1,3 millióval lett szegényebb és 300 könyvvel gazdagabb

Idei nyilatkozata olvasásakor elsőre úgy tűnt, hogy Fazekas Sándor a tavalyi dokumentumot adta be újra, ingatlanai felsorolásakor a kézírásos betoldások is ugyanúgy néztek ki, kocsija is ugyanaz a 2007-ben vett Toyota Corolla.

Aztán az egyéb ingóságok rovatban egyszer csak azt láttuk, hogy már nem 6500, hanem 6800 kötetből áll a könyvtára. Akár ennek a 300 könyvnek a beszerzésére is elmehetett az 1,3 millió forint, amennyivel – 2,3 millióról egymillióra – megcsappant takarékbetétben elhelyezett megtakarítása.

Arról, hogy milyen ingatlanai vannak a miniszternek, itt olvashat.

Tóbiás József az év vesztese?

Az MSZP elnöke, idén is szerény vagyonnyilatkozatot adott le, ugyanis egyetlen ingatlana van, egy 105 négyzetméteres érdi ház, illetve a hozzá tartozó 730 négyzetméteres telek, és ennek is csak fele arányban tulajdonosa.

Míg 2014-ben volt 1,5 millió forintos megtakarítása készpénzben, ezt mára a jelek szerint sikerült felélni. Ráadásul 10 milliós banki tartozása 10,5 millióra emelkedett, ezen kívül további 3 millióval tartozik egy magánszemélynek – ez az összeg tavaly még csak 1 millió forint volt.

Németh Szilárd, a rezsibiztos stabilizálta pénzügyeit 2015-ben, míg 2014-ben a vagyona majdnem a felére, 3,8 millióról 1,6 millióra csökkent, addig tavaly, ha minimálisan is, de 2,1 millióra nőtt a bankszámláján tartott pénze. Ezenkívül van egy nyugdíjkötvénye és egy 500 ezer forintos életbiztosítása is, sőt, továbbra is fizeti a havi 20 ezres lakástakarékját is. A banknak viszont továbbra is tartozik 500 ezer forinttal. Közműtartozása sincs – tudtuk meg.

Schiffer Andrásnak, az LMP frakcióvezetőjének se banki hitele, se megtakarítása – viszont kicsivel több mint 3 millióval tartoznak a politikusnak, akinek a nevén mindössze egy XIII. kerületi 85 m2-es ingatlan szerepel. A legnagyobb változás, hogy tavaly óta nem egy, hanem három laptopot használ.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója: 6 400 000 helyett 5 900 000 forint készpénze van, megmaradt 4738 eurója és a 6404 dollárja.

Czunyiné Bertalan Judit oktatási államtitkár: a takarékbetétben elhelyezett megtakarítás 1 900 000 helyett 2 300 000 forint lett, és eltűnt az 1 400 000 forintos pénzintézettel szembeni tartozás

Farkas Flórián: a pénzintézeti számlakövetelés 3 400 000 forintról 5 262 000 forintra nőtt, pénzintézeti tartozása 4 460 000 forintról 4 161 152 forintra csökkent, a 11 millió forintos magánszemélyekkel szembeni tartozása maradt

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Recesszióba kerülhet a német gazdaság

Recesszióba kerülhet a német gazdaság

Kaposvár és Pécs is akarja magának az M9-es autópályát

Kaposvár és Pécs is akarja magának az M9-es autópályát

Halálos gombás fertőzések kísérhetik a globális felmelegedést

Halálos gombás fertőzések kísérhetik a globális felmelegedést

Dave Grohl és Rick Astley meglepetésbulit tartottak egy londoni klubban

Dave Grohl és Rick Astley meglepetésbulit tartottak egy londoni klubban

Gyarmathy Éva: „Mit akar, az egész ország így működik!”

Gyarmathy Éva: „Mit akar, az egész ország így működik!”

Kánikulai augusztusi nap következik

Kánikulai augusztusi nap következik