szerző:
hvg.hu

Egy nap, öt hír - amiről mindenki beszél: Kiss László mindenről lemondott, Mészáros Lőrinc autókereskedőnek állt, L. Simon László a Budai Várba vinné a koronát, szakértők nem hiszik a kormány magyarázatát a nagy kibertámadásról, és megismerhettük a világ legfurcsább szakmáit. Bónusz, hogy kijött az új Star Wars-film első előzetese.

Miután szerdán az úszószövetség vezetősége - Cseh László nélkül - kiállt mellette és nem váltotta le, az 1961-ben csoportos nemi erőszakért elítélt Kiss László a csütörtök reggelt még szövetségi kapitányként kezdte, de ideges volt - trágár stílusban küldött el egy riportert - a százhalombattai közgyűlés ülése miatt, amelyen az volt a téma, maradhat-e a város tiszteletbeli alpolgármestere. Közben aláírásgyűjtés is indult az ő és Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök lemondatásárt, az úszószövetség egyik nagy szponzora elzárta a pénzcsapot, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont nem kívánt pálcát törni Kiss felett. Bár Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája megvédte Kisst, G. Fodor Gábor, a kormányzati hirdetésekkel kitömött 888.hu vezetője ezzel nagyon nem értett egyet. Szóval, csapkodtak a villámok Kiss körül, így mielőtt a százhalombattai képviselők dönthettek volna, írásban lemondott az alpolgármesterségről. Nem sokkal ezután pedig bejelentette - "levéve a terhet az úszószövetségi vállakról" -, hogy szövetségi kapitány sem lesz ezentúl, viszont perújítás szeretne, mert szerinte nem követte el, amiért elítélték. Kinéz még, hogy a battaiak elveszik díszpolgári címét és róla elnevezett uszodájukat is átkeresztelik. A világ sportéletében a hasonló botrányokat egyszerűbben kezelik, Bob Hewitt ausztrál-dél-afrikai egykori teniszsztár például mostantól azt a kétes dicsőséget tudhatja magáénak, hogy ő az első, akit eltávolítottak a Nemzetközi Teniszhírességek csarnokából.

A hvg.hu tudta meg, milyen új üzletbe vág bele Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja és Felcsút polgármestere. A gázszerelés, közműépítés, húsipar, mezőgazdaság és sok egyéb után nem másról van szó, mint egy autószalonról, amelynek neve Mészáros M1 Autókereskedés lesz.

Részletes magyarázatot küldött megkeresésünkre a Belügyminisztérium a péntek-szombati kiberterror-támadás ügyében, amely órákra megbénította a kormány és az MTA honlapját. A korábbi közlésekhez képest a válasz szakmainak tűnik, de egy banánhéjon megint elcsúszott a magyarázat – a szakértők szerint egyszerűen nem merik megmondani az igazat, egyikük azt mondta:„Fenntartom, hogy félrekonfigurálás vagy nem várt látogatói roham volt a háttérben, csak persze ezt szégyellik bevallani”.

L. Simon László államtitkár, a Várnegyed – állítólag 200 milliárd forintnál kevesebbe kerülő - megújulásának felelőse a projektet azzal koronázná meg, hogy felvinné oda a koronát is, amely most az Országgyűlésben van, amióta odavitte az első Orbán-kormány a Nemzeti Múzeumból. L. Simon ezt egy háttérbeszélgetésen mondta, amelyről a nol.hu számolt be. De kiderült, hogy erről az ötletről a kormány még nem foglalt állást. A Budai Vár rekonstrukciójának tervei nagy viharokat kavarnak az építész-várostervező szakmában, itt az ellenzők, itt pedig a támogatók érveiből olvashatnak.

Kígyóméregfejő, szájszagelemző, profi nyoszolyólány, jéghegyvontató, profi gyászoló, kutyák szörfoktatója - csak néhány a  legbizarabbnak tartott foglalkozások közül. Ebben a cikkünkben talál még egy párat, természetesen részletes leírással. Ha tud mondani példát az alábbiaknál is extrémebb foglalkozásra, kérjük írja meg az [email protected] címre!

A nap képe ezúttal több képből áll, merthogy kijött a készülő új Star Wars-film első előzetese:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
„Itt nem kell a gyerekeket kényszeríteni, hogy tanuljanak”

„Itt nem kell a gyerekeket kényszeríteni, hogy tanuljanak”

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

A bankokat komoly felelősség terheli; de hol marad a forradalom? – interjú Dobó Mátyással

A bankokat komoly felelősség terheli; de hol marad a forradalom? – interjú Dobó Mátyással

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

A hivatal cáfol: Hazugság, hogy a rendezetlen jogviszonnyal rendelkező betegeknek fizetniük kellene az ellátásokért

A hivatal cáfol: Hazugság, hogy a rendezetlen jogviszonnyal rendelkező betegeknek fizetniük kellene az ellátásokért