szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

L. Simon László árulta el ebbéli szándékát egy háttérbeszélgetésen. A kormány egyelőre nem reagált. A Várprojekt végső költsége még mindig nem látszik.

A Parlamentből a felújítandó budavári Palotába költöztetné L. Simon László államtitkár, a Várnegyed megújulásának felelőse a koronázási ékszereket, a koronát, tudta meg a nol.hu. A lapnak azt is elárulta a politikus egy háttérbeszélgetésen, hogy továbbra sem lehet látni, mennyibe kerülhet a Várnegyed rekonstrukciója  korábban azt azért belőtte, hogy a 200 milliárdot nem éri el az összeg.

A korona és a koronázási jelvények jelenleg a Parlamentben tekinthetőek meg, épp az első Orbán-kormány vitte oda a Magyar Nemzeti Múzeumból.

Kérdés, mit szól ehhez a kormány, és mit szól a Várnegyed megújulásáért felelős Nemzeti Hauszmann Bizottság szakértő gárdája, ahonnan már kilépett három szakértő, mert nem értett egyet a megújulás politikai-szakmai elveivel és léptékével.

A Várnegyed megújulása számos vitát kavart, egyesek védhetetlennek és pazarlónak tartják a projektet, mások szerint a projekt első ütemében megvalósuló újjáépítési munkálatok védhetőek és előremutatóak. L. Simon László szerint, bár a Palotából elköltöző Magyar Nemzeti Galéria a Liget múzeumi negyedébe menne, nincs összefüggés a Liget-projekt és a Vár megújulása között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé