szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglepetést készített kedd reggelre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a józsefvárosiak egy részének. A Bródy–Szentkirályi és a Szentkirályi–Rákóczi út sarkán élőknek egy ideig nem a szürke, mocskos, szétrepedezett járdát kell nézniük, hanem az aszfaltra pingált színeket. „Segítünk, amit tudunk” – üzenték a kétfarkúak. Azért ez még nem Amszterdam.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt járdadekorálói nem ész nélkül estek az aszfaltnak, előtte segítségül hívták ugyanis a matematikát, és azon belül a négyszín-tételt. Ennek lényege, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió. Mindezt Józsefváros kissé szürke, időnként mocskos, de sokfelé szétrepedezett aszfaltjárdáin szemléltették. Semmi paca, semmi festékpötty, minden szín maradt a repedés belül.

©
©
©

A felfestett foltok kétségkívül feldobták a környezetet. Sőt, a rosszul látóknak még hasznos is lehet, mert felhívja a figyelmüket a repedészónákra, így elősegítheti azok kikerülését.

©

Azt nem tudni, mit szólt a dekoráláshoz a kerületi önkormányzat.

A kétfarkúak viszonylag szolid színkavalkáddal dolgoztak a négyszín-tétel miatt, de ha nem ragaszkodnak hozzá, akár olyan utcát is csinálhattak volna, mint Amszterdamban a street art mozgalom egyik tagja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját