szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény hangú nyilatkozatban reagált a Külügyminisztérium Bill Clinton szavaira, aki felesége kampányrendezvényén autokrata diktátornak nevezte a lengyel és a magyar kormány vezetőit.

"Senki, még Bill Clinton sem engedheti meg magának, hogy így sértegesse a magyar embereket" – írta a hvg.hu megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a külügy akar-e reagálni a volt amerikai elnök szavaira.

Bill Clinton felesége, a demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton kampányrendezvényén azt mondta beszédjében, a lengyeleknek és a magyaroknak elegük van a demokráciából, autokrata diktátort választottak vezetőül, és Putyin-féle vezetést akarnak.

©

A KKM úgy folytatja a reakciót: "Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket hazánk szabadságáért. A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan. Nyilván Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket."

Bill Clinton az áthallásos mondatokat a most már republikánus elnökjelölt Donald Trump támadására használta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit

Tippek, ha rosszul indul a nap

Tippek, ha rosszul indul a nap

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat