szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gondatlanság miatt hunyt el tavaly ősszel egy nő a Maradj talpon! című köztévés vetélkedő forgatásán az élettársa szerint – írja a Bors. A 32 éves Kinga statisztaként vett részt a szeptember 22-i felvételen. Az egyik szünetben lett rosszul, és nem tudták megmenteni az életét.

Élettársa szerint inzulinhiány miatt halt meg a cukorbeteg nő. Esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett ugyan hozzá, de sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin.

A párját elvesztő férfi panaszt tett korábban az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál. A vizsgálat már lezárult, a hivatal szerint szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg, fellebbezésre nincs lehetőség.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát is megkereste a férfi, majd végső elkeseredésében a rendőrséghez fordult. A Borsnak elmondta: május 30-án a Teve utcában tett feljelentést foglalkozás körében elkövetett halált okozó tevékenység miatt. Becsatolta a minisztériumból kapott választ is, amelyben egyebek mellett azt írták: „elképzelhető, hogy műhiba történt”. 

A férfi a tragédia után Finnországba költözött, de néha hazalátogat. Erdélybe is elutazott, Kingát ott helyezték ugyanis végső nyugalomra.

A Borsnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette a feljelentés té­nyét, egyelőre nem indult eljárás az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Kis Grófo is koronavírusos, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba

Kis Grófo is koronavírusos, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba