szerző:
hvg.hu

Matolcsy György hétfőn azzal rukkolt elő a parlamentben, hogy unokatestvérének nevezte az igazságügyi minisztert, de Trócsányi László jelezte, hogy valójában nem is rokonok.

Amikor hétfőn a parlamentben az ellenzék azzal próbálta sarokba szorítani a jegybankelnököt, hogy felidézte: a 260 milliárd forintos vagyonnal megdobott MNB-alapítványok körül Matolcsy-rokonok sertepertélnek, Matolcsy György a dolog jelentőségét úgy igyekezett elvenni, hogy azt állította, neki rengeteg rokona van, így például Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kasnyik Márton, az MNB-hez kritikus újságíró is az unokatestvére.

Trócsányról azt állította Matolcsy, hogy a Darányi-Héjjas családon keresztül állnak rokonságban. Az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya ennek nyomán azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter nem unokatestvére és nem is rokona Matolcsy György jegybankelnök úrnak, illetve nem áll rokonságban a Darányi-Héjjas családdal sem.

A 444.hu közben megírta, hogy Kasnyik Mártonnak Matolcsy csupán az ötödfokú nagybátyja, és utolsó közös ősük a 18. században született.

A 444 a videót is feltöltötte Matolcsy parlamenti válaszáról:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!