szerző:
hvg.hu

Egy mobiltelefonnal készített videón látható, hogyan ütötte meg egy láthatósági mellényt viselő férfi a közlekedési múzeum tetejére csütörtökön újra felmászó ligetvédőt. Komáromy Gergelyt hasba vágták, utána összeesett.

Kedden a múzeum ablakvédő rácsaira másztak fel az épület bontását ellenző és a zöldfelületet féltő Ligetvédők aktivistái, akiket darus kocsi segítségével szedtek le onnan a tűzoltók. A tetőre felmászó Komáromy Gergely később a kéményhez láncolta magát, de végül önként lejött.

A rendőrök lent azonban leteperték, megbilincselték és pszichiátriára vitték, hiába állította, hogy jól van, illetve tiszta a tudata. Másnap kiengedték – derült ki a Hír24-nek adott interjújából.

Komáromy Gergely csütörtökön ismét felmászott a múzeum kéményhez, egyebek mellett azért, hogy újra kifeszítse a Ligetvédők molinóját. Utánament három-négy biztonsági őr is, akik a Ligetvédők szerint bántalmazták, de eddig úgy volt, hogy az esetről nem készült olyan videófelvétel, ahol tisztán látszódnak az események.

A reggae énekest mentőautóban vizsgálták meg. Komáromy Gergely utána újságíróknak azt mondta: úgy érezte, hogy életveszélyben volt. A történtek miatt feljelentést tett.

A Kettős Mérce Facebook-oldalán péntek délután tettek közzé egy mobiltelefonnal készített videót a csütörtöki eseményekről. Az egyik tüntető a múzeum Hermina úti oldalán vette fel, mi történik a tetőn. Az eredeti felvételből készült egy olyan változat, amelyen kinagyítva látható, amikor az egyik láthatósági mellényt viselő férfi hasba vágta Komáromy Gergelyt, majd az aktivista összesett.

Az eredeti felvételen ezután látható, hogy némi dulakodás után még a tetőn lefogták a ligetvédőt. Társai eközben lentről kiabáltak a biztonsági őröknek, hogy fejezzék be a verekedést, illetve felveszik az eseményeket. Az is hallatszik, ahogy egyikük telefonon rendőrt hívott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!