szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leváltott államtitkár a kormany.hu-ra tette ki nyilatkozatát.

Megszólalt a múlt héten hirtelen eltávolított államtitkár, L. Simon László. A várprojektért is felelős politikus határozottan tagadja, hogy az övé volna a lovasberényi kormányüdülő, „a leghatározottabban visszautasítom azt a sajtóban megjelent állítást, miszerint bármiféle közvetlen vagy közvetett közöm lenne a lovasberényi kormányüdülő új tulajdonosához". Korábban ugyanis megjelentek olyan hírek, amelyek összefüggésbe hozták az üdülővel.

A politikus közleményét a kormány.hu-ra tették ki, ebben L. Simon határozottan kijelenti: "sem én, sem családtagjaim, sem a családom érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság nem vásárolta meg a lovasberényi kormányüdülőt".

"Visszautasítom azt a kormánypárti politikusokkal szemben egyre gyakrabban alkalmazott újságírói módszert, amikor bárki lejáratása, vagy néhány ezer plusz olvasó/kattintás elérése érdekében kérdésbe burkolt állítást jelentetnek meg médiumok anélkül, hogy azt a kérdést a publikálás előtt az érintetteknek eljuttatták volna, ezzel megfosztva őt a hamis vád tisztázásától. Mindennek következménye, hogy a hamis állítás a kormánypárti politikusok lejáratására nyitott sajtótermékekben ellenőrizetlenül, a legcsekélyebb kritika vagy a legalapvetőbb újságírói, etikai szabály betartása, az érintett megkérdezése nélkül megjelenhet. Ugyanakkor az is megállapítható, hogy a másodközlőket az eredeti forrás későbbi korrekciója már kevésbé érdekli. Az újabb, nemtelen támadás kapcsán szeretném jelezni, hogy az olvasóit hazugsággal félrevezető sajtó önmagát teszi teljesen hiteltelenné, és ezzel éppen a demokráciákra jellemző ellenőrző funkciójáról mond le” – írja L. Simon, akit hivatalosan azért váltott le jó barátja, Lázár János, mert nem haladt elég jól a rá bízott feladatokkal. Ezt a témákra rálátó forrásaink egyfelől nem értették, másfelől a túl feszes határidőkkel magyarázták:

 

L. Simon csak bűnbak vagy tényleg hibázott?

Úgynevezett mélységi határőrizetet vezetnek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén kedden 0 órakor. Ez azt jelenti, hogy azokat a migránsokat, akiket a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útbaigazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni