szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros Lőrinc családi cégét nemrég alkalmasnak találták, hogy különböző munkákat végezzen el a paksi atomerőmű meglévő nukleáris blokkjain. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szerint ez nem jelenti azt, hogy a cég részt vesz majd a Paks2 projektben.

Idén tavasszal az MVM Paksi Atomerőmű minősítéssel ismerte el Mészáros Lőrinc családi cégének, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. megfelelőségét - írja a Népszabadság.

Ez azt jelenti, hogy

az akkor még alig féléves építőipari társaságot megfelelőnek találták az atomerőművel kapcsolatos építmények, épületszerkezetek létesítésével, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos építési-szerelési munkálatokra.

A cég engedélye 2017. március 31-ig érvényes.

A lap megkérdezte Kovács Antalt, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját, hogy Mészáros cégének engedélye kiterjedhet-e a Paks2 beruházásra is. Kovács válasza szerint az MVM Paksi Atomerőmű a jelenlegi négy nukleáris blokkot üzemelteti, így a minősítés csak erre vonatkozik.

©

A Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. minősítéséről Kovács Antal azt mondta, hogy "a szállítók nukleáris biztonsági minősítését az érvényben lévő szabályok, és a vonatkozó szakmai előírások alapján végzik. Ezeket belső szabályzatuk tartalmazza. A minősítés alatt álló cégeknek a tevékenység szerinti minőségbiztosítások, valamint a szakmai erőforrások meglétét kell igazolniuk."

©

Ugyanakkor az atomerőmű cég nem állt üzleti kapcsolatban a céggel – tette hozzá Kovács. A MVM Paksi Atomerőmű által kiállított, érvényes minősítéssel 2016. jú­lius közepi állapot szerint 231 cég rendelkezik, ez a szám a szakmai igények alapján változhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben