szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„A magamfajtának nincs olyan sok lehetősége a tiltakozásra, így arra jutottam, hogy ha én nem akarok abba a társaságba tartozni, amelyben Bayer Zsolt is ott van, lépnem kell” – ezt mondta a Magyar Narancsnak Kaltenbach Jenő, a lovagkereszt-visszaadási hullám elindítója, volt ombudsman.

Kaltenbach Jenő elsőként adta vissza lovagkeresztjét, miután kiderült, hogy Bayer Zsolt publicista is ilyen állami kitüntetést kapott. „Megláttam a hírt, és azonnal felment bennem a pumpa. Azt gondoltam, ez az a pont, amikor már nem lehet hallgatni” – fogalmazott első reakciójával kapcsolatban.

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa azt mondta: spontán cselekedett. Látja, hogy vannak olyanok, aki szintén gondolkodtak a visszaadáson, végül mégsem tették meg. Tiszteletben tartja a döntésüket, de nem ért velük egyet – jelezte.

„Ez egy tiltakozás, ahol elsősorban a rendszer anomáliáiról van szó. Bayer másodlagos, ő csak a hasznos idióta szerepét látja el” – vélte. 

„Iszonyatosan veszélyes, amit ezek itt csinálnak” – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a rendszer szerinte osztozik Bayer rasszista, uszító gondolataival.

Azt hiszik, hogy vissza tudják tuszkolni majd a szellemet palackba, miközben a fokozódó gyűlöletet egy idő után nem lehet kézben tartani. Csak meg kell nézni a különböző fórumokat: valami olyan rettenetes gyűlöletkultúra kezd itt kialakulni, aminek a vége csakis az erőszak lehet – mondta Kaltenbach Jenő az interjúban, amely a Magyar Narancs nyomtatott kiadásában jelenik majd meg.

Két nagy névvel elérte a 100-at a kitüntetést visszaadók száma

Elérte a százat azoknak a száma, akik visszaadták állami díjukat Bayer Zsolt kitüntetése után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
30 év után újraindul Szilágyi János műsora, a Halló, itt vagyok!

30 év után újraindul Szilágyi János műsora, a Halló, itt vagyok!

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Megszűnik a látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben

Megszűnik a látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben