szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Teréz körúton kaptak rajta egy férfit, ahogy az MKKP plakátjait tépkedte le. Azt állította, hogy a hatodik kerületi polgármesteri hivatal utasítására rongálta meg a plakátokat. A terézvárosi polgármesteri hivatalnál visszautasították az illető állítását, és közölték, a jegyző arra kérte a közterület-felügyelőket, hogy fokozottan figyeljenek a plakátokra.

Facebook-oldalán osztotta meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt azt a beszélgetésrészletet, amiből az derül ki, hogy valaki a fideszes Hassay Zsófia vezette hatodik kerület utasítására módszeresen letépni az MKKP kvótanépszavazásos ellenplakátjait a Teréz körúton.

Az MKKP Hassay Zsófiának címezve azt írta, ha már törvénysértő módon a plakátok letépésere utasítanak valakit, akkor azt is mondják meg neki, hogy ne árulja el, kinek a megbízásából teszi ezt.

Legközelebb küldjük a menyéteket.

– tették hozzá.

©

A terézvárosi polgármesteri hivatalnál a hvg.hu kérdésére közölték, hogy Hassay Zsófia polgármester "nemcsak a Facebookon terjedő bejegyzés állítását, de még annak feltételezését is a leghatározottabban visszautasítja, hogy bárkit a törvények megsértésére kérne vagy utasítana.
A polgármester hivatali munkáját és politikai tevékenységét minden esetben a hatályos törvények tiszteletben tartásával végzi. Erre nemcsak esküje, de vállalt értékrendje is kötelezi".

Hozzátették, hogy a polgármester mindezt megírta Kovács Gergelynek, az MKKP elnökének is. Azt is elmondták, hogy a Facebookon megjelent esettel kapcsolatban a jegyző azt kérte a közterület-felügyeletettől, hogy munkatársaik fokozottan figyeljenek a népszavazási kampányban kitett plakátokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

Egy férfi kiírta a Twitterre, hogy nincs jól, a világ minden tájáról kapott bátorító üzeneteket

Egy férfi kiírta a Twitterre, hogy nincs jól, a világ minden tájáról kapott bátorító üzeneteket

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal