szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Délben a lap régi-új, Bécsi úti szerkesztőségéhez érkezett a főszerkesztő és a szerkesztőség több tagja is. Néhányukat beengedték az épületbe, volt, aki azt állította magáról, hogy részvényes - őt nem. Az üzemi tanács sem léphetett be az épületbe.

Szombat délre hívták be a Mediaworks Bécsi úti székházába a Népszabadság főszerkesztőjét, aki csak reggel - egy rokon hívásából - értesült a lap kiadásának felfüggesztéséről. 

Murányi András a helyszínen rövid sajtótájékoztatót rögtönzött, ahol megerősítette, hogy nem tudott a készülő drasztikus intézkedésről, amit "legalábbis barátságtalan lépésnek" tart. A hvg.hu kérdésére azt mondta, nyilván az a terv, hogy a munkatársakat egyben tartsák, hogyha lehetséges, mivel az elmúlt években igen jó szerkesztőség alakult ki. "Idézettségben, információkban rengeteget léptünk előre printben és onlájnban egyaránt" - fogalmazott.

A Mediaworks tulajdonosváltásról szóló kérdésekre Murányi nem tudott válaszolni.

Úgy tudjuk, délben értek oda többen a lap szerkesztőségéből is, akik megpróbáltak bemenni az épületbe, de az ajtók zárva voltak. Ezután telefonon kérték, hogy nyissák ki nekik, ez végül megtörtént, így be tudtak menni az épületbe.

©

A helyszínre érkezett egy férfi is, aki azt álíltotta, részvényese a lapnak, őt viszont nem engedték be az épületbe. A helyszínen lévő munkatársunk szerint az üzemi tanácsot sem engedték be a régi-új székházba, legalábbis eleinte.

©

A munkatársak közül többek hamarosan kijöttek a székházból, és az utcán tanácskoznak. A fejleményekkel hamarosan jelentkezünk.

Murányi András főszerkesztő
©

Mint arról beszámoltunk, a Mediaworks szombat reggel jelentette be a Népszabadság kiadásának, illetve a nol.hu működésének felfüggesztését. Üzleti okokra hivatkoztak, a munkatársakat erről futárral kézbesített levélben értesítették.

Itt írtunk arról, mit üzent a szerkesztőség a Facebeookon.

Itt számoltunk be arról, mivel magyarázza a drasztikus intézkedést a cég, itt pedig bemutattuk, ki veszi át a kiadó irányítását, miután a korábbi vezérigazgató, Rónai Balázs saját kérésére távozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron