szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap főszerkesztője arról beszélt szombaton, hogy tárgyalásban áll a vezetőséggel.

Pető Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese a 24.hu-nak azt mondta, hogy a hétfői számban nagyon erős sztorijuk lett volna Rogán Antalról, amit egyelőre úgy néz ki, nem tudnak már feldolgozni. Gyáva puccsnak tartja ami az újsággal történt és elmondta, nem gondolta volna, hogy 2016-ban egy újság bezáratásához elég ellenzékinek lenni.

 Murányi András főszerkesztő azt mondta a Népszabadság Bécsi úti székháza előtt, hogy tárgyalásban áll a vezetőséggel. Céljuk az, hogy a lap továbbra is megjelenjen minden platformon – tette hozzá.

A nap, amikor ráléptek a sajtószabadság torkára

"Egy hírt ki tudtam még posztolni az online-ra, de többet már nem sikerült, mert folyamatosan leállt a rendszer" - mesélte a hvg.hu-nak a Népszabadság egyik munkatársa, Kovács Klára, a szombat reggeli ügyeletes. Azt hitte, a szerkesztőség költözése miatt akadozik a rendszer, ám pár perccel később azzal szembesült, a lap Facebook oldalához sem tud hozzáférni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!