szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök Brüsszelben közölte: a kormány nem foglalkozik egy magántulajdonban lévő lappal. A kormányon belül azonban nem mindenki ért ezzel egyet.

„Nagyon remélem, hogy a többi baloldali lapnál kapnak állást.” Orbán Viktor a maga részéről ennyivel tudta le a Népszabadsággal kapcsolatos szolidaritást. A miniszterelnök erről a brüsszeli EU-csúcs után tartott sajtótájékoztatóján beszélt egy újságíró kérdésére válaszolva.

A napilap felfüggesztésével kapcsolatban még arról beszélt: az nem a kormány ügye. „Egy magántulajdonban lévő lappal akkor foglalkozik a kormány, ha a kormányhoz fordul, ha nem fordul, nem foglalkozik. És ez így helyes. Fordítva lenne a baj, ha akkor is foglalkozna vele, ha nem fordulnak hozzá” – fogalmazott a miniszterelnök. Azt is hozzátette: reméli, az amerikai külügyminisztérium rosszallása eljut a médiatulajdonosok felé.

Az amerikai külügy bírálatait a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke sem hagyta szó nélkül. Menczer Tamás visszautasította a „minden alapot nélkülöző” kritikákat, és azt közölte, aki a sajtószabadság folyamatos hanyatlása miatt aggódik, annak nincsenek hiteles információi Magyarországról.

Az üggyel kapcsolatban azonban a kormányon belül sincs egyetértés: Szőcs Géza, Orbán tanácsadója a héten többször is aggodalmának adott hangot a lap bezárása miatt. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke „balos szubkultúrához vonzódónak” nevezte a politikust.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirtelen több millióan kezdtek Daft Punkot hallgatni, miután a duó bejelentette, hogy befejezik

Hirtelen több millióan kezdtek Daft Punkot hallgatni, miután a duó bejelentette, hogy befejezik

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint