szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem 30 milliós hiányt termelt volna a kiszemelt útszakasz, és a helyiek sem voltak túl lelkesek

A lakosság tiltakozása miatt átmenetileg lekerült a napirendről az Orbán Viktor miniszterelnök szívének különösen kedves, Bicskét Etyekkel összekötő kisvasút megépítése – írja a Magyar Nemzet a birtokába került dokumentum alapján. A tervezett nyomvonal az etyekiek földjén vagy otthonukhoz közel haladt volna, aminek nem örültek túlzottan. Kérdés, mennyi időt nyertek, miután Tessely Zoltán, a terület fejlesztéséért felelős miniszteri biztos azt kérte az önkormányzattól, készítsenek egy új, színvonalas tervet, ellenkező esetben marad az eredeti elképzelés.

Tessely a levélben arról is tájékoztatta az etyeki polgármestert, hogy a Bicske nagyállomás–Felcsút, Pancho Aréna, illetve az Alcsútdobozi Arborétum–Vértesacsa–Lo­vasberény szakasz megépítése került előtérbe. Arról, hogy utóbbi megvalósulása hogy áll, az érintett települések polgármesterei nem tudtak semmit.

(A képen a felcsúti kisvasút látható)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!