szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötvenévesen szabadulhat a százhalombattai kettős gyilkosságot elkövető fiatal férfi, akit életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön, első fokon a Budapest Környéki Törvényszék. Édesanyja szerint fia 14 éves kora óta kábítószerezett – írja a pénteki Bors.

A férfi 2014 novemberében egy 19 centis pengehosszúságú konyhakéssel lemészárolta gyermekkori barátjának a szüleit, majd a házaspár fiát túszul ejtette, megbilincselte, és arra kényszerítette, hogy a szülei holtteste mellett éjszakázzanak. Az ámokfutó bekapcsolta a tévét, és meséket nézetett zokogó barátjával, így próbálta megnyugtatni – olvasható a lapban. Reggel a gyilkos mobiltelefonnal felvételeket készített a holttestekről, majd elengedte barátját.

A most 23 éves fiatalember nem tudott épkézláb magyarázatot adni a gyilkosságra. Azt állította, hogy hallucinált a kábítószerektől, és hangok parancsolták neki, hogy öljön. Az elmeszakértői vélemény azonban nem igazolta, hogy elmebetegségben szenvedne, sőt, a szakértő úgy látja: a férfi hajlamos a hazudozásra.

A csütörtöki, első fokú ítélet alapján legkorábban 26 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A vádlott az utolsó szó jogán nemcsak áldozatai, hanem saját családjától is bocsánatot kért.

Édesanyja azt nyilatkozta: a gyermekéről van szó, nem tehet mást, megbocsát neki, de nagyon sajnálja a történteket, együttérez az áldozatok hozzátartozóival. A fia 14 éves kora óta drogozott, az utolsó hat hónap, amit otthon töltött, maga volt a pokol, mert ők is féltek tőle. Megverte a húgát, de hiába hívtak rendőrt, nem vitték el. A pszichiátriáról is egy nap után kiengedték – mondta az asszony, aki szerint előfordult, hogy a fia elváltoztatott hangon beszélt velük, vagy minden ok nélkül visítva nevetett.

A meggyilkolt házaspár fia képtelen volt elmenni a csütörtöki tárgyalásra. Testvére volt ott, aki azt mondta a lapnak: bízik abban, hogy másodfokon tényleges életfogytiglant kap a gyilkos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!