szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő, akit korábban többször is bántalmazott 29 éves élettársa, a tűvel kínzás után fordult a hatóságokhoz. A férfi, aki éppen szabadlábon védekezik, az ügyészség szerint a könnyű testi sértésnek csak a vétségében vonható felelősségre. Emellett zaklatás miatt emeltek ellene vádat.

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség zaklatás és más bűncselekmények miatt egy 29 éves kecskeméti férfi ellen, aki április 7-én és 8-án Kecskeméten egy zsákvarró tűvel és ököllel bántalmazta élettársát. Emellett azzal fenyegetőzött, hogy saját anyjára és élettársára gyújtja a házat.

A férfi korábban többször is bántalmazta és fenyegette barátnőjét, de a nő ezek miatt nem tett feljelentést, és orvoshoz sem ment.

Aznap a férfi ismét veszekedni kezdett a nővel. Eközben ököllel többször megütötte a fejét és testét, majd egy zsákvarró tűvel kétszer megszúrta a hasát. Ezután még beleverte a sértett fejét a falba. Miután abbahagyta a verést, az asszony elmenekült és orvoshoz ment, valamint egy hozzátartozója segítségével értesítette a rendőrséget. A sértett a bántalmazás miatt a fején, a vállán és a hasán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az erőszakos férfi a verésen kívül fenyegetőzött is: másnap élettársát és saját édesanyját azzal fenyegette meg, hogy kinyitja a gázcsapot, és rájuk gyújtja, felrobbantja a házat. A vádlott anyja korábban már átélt egy gázrobbanást, ezért a fenyegetés komoly félelmet keltett benne. Az élettárs zaklatás és könnyű testi sértés, míg a vádlott anyja zaklatás miatt kérte a férfi megbüntetését.

A korábban előzetes letartóztatásban tartott, jelenleg szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség zaklatás bűntettével, zaklatás vétségével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Rosszabb, mint a privatizáció" - belülről is bírálják a kormány példátlan vagyonkimentését

"Rosszabb, mint a privatizáció" - belülről is bírálják a kormány példátlan vagyonkimentését

Ha a kormány nem titkolná az oltásokra érkezett panaszokat, kevésbé tartanánk a keletiektől

Ha a kormány nem titkolná az oltásokra érkezett panaszokat, kevésbé tartanánk a keletiektől

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség