szerző:
Tetszett a cikk?

A Mokka felelős szerkesztőjeként dolgozik tovább Kunfalvi Nóra, aki a Tények elhíresült lejáratási kísérleteit jegyezte riporterként. A csatorna majdnem 6 millió forint sérelemdíjat fizethet a Spéder Zoltánról készült, bíróság szerint is tendenciózusan manipulált anyaga miatt, de a reggeli műsorban mégis magasabb pozícióba kerül Kunfalvi.

Más munkakört kap, a reggeli Mokka című műsor felelős szerkesztőjeként dolgozik január 1-től a botrányos lejárató riportjairól ismertté vált Kunfalvi Nóra – erősítette meg kérdésünkre a TV2 sajtóosztálya. Ez azt jelenti, hogy a Tények szerkesztőségéből távozik mint riporter, és magasabb beosztásba kerül.

A korábban Hír Tv-nek dolgozó riporter azt követően érkezett a Tények szerkesztőségéhez, hogy Andy Vajna megszerezte a TV2-t, és Kökény-Szalai Vivien hírigazgatóként átvette a hírműsorok irányítását. Egymás után több anyagából is országos botrány lett: ő készítette Zuschlag Jánossal azt az interjút, amelyben megpróbálták a börtönviselt expolitikushoz kötni Pukli Istvánt, a pedagógustüntetések vezéralakját.

Kunfalvi készítette azt az anyagot is, amelyben Juhász Péter ellenzéki politikus anyagi ügyeit firtatták, de ez is visszafelé sült el. A nyilvánvalóan erősen célzatos kérdései miatt még márciusban a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke, Komlósi Gábor etikai vizsgálatot kért a szakmai szervezet etikai bizottságától. A MÚOSZ etikai bizottsága szerint viszont nem követtek el etikai vétséget az anyaggal, igaz, aztán a szervezet elnöksége kifejtette, hogy ezzel miért nem ért egyet.

A legnagyobb botrány viszont a Spéder Zoltán üzletemberről készített lejárató riportjából lett, amelyről a hvg.h derítette ki, hogy szintén Kunfalvi alkotása, a nevét ugyanis nem tüntették fel, illetve kiszerkesztették belőle. Az anyagról nemrég elsőfokon kimondta a bíróság, hogy tendenciózusan készült, úgy csoportosította készítője a Spéderre nézve sértő állításokat, hogy direkt egy pénzéhes, mindenkit eltaposó bankárnak ábrázolja. Emiatt összesen 5,7 millió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság Spéder Zoltánnak.

Sikerült elérnünk Kunfalvit, de miután bemutatkoztunk, hogy miért is keressük, hirtelen arra hivatkozott, hogy rossz a vonal, majd letette a telefont.

Korábban a Corvinuson oktatott tényfeltáró újságírást, a fotó az elhíresült Juhász Péter interjún készült
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!