szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyarország vármegyéi és városai című könyvsorozat újrakiadása kerül ennyibe.

Nem ért még véget a karácsonyi pénzosztás, a siófoki és harkányi milliárdok után most a könyvkiadásnak adott 600 milliót a kormány, pontosabban egy régi könyvsorozatot ad ki ezért a pénzért. „A kormány egyetért a Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című sorozat újrakiadásának támogatásával, és ennek érdekében felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy gondoskodjon a sorozat megjelentetéséhez szükséges 600,0 millió forint összegű forrás biztosításáról” a Miniszterelnökség számára még a 2016-os költségvetésből – olvasható egy pénteken közzétett kormányhatározatban.

Az 1860 és 1912 között élt Borovszky Samu történész-akadémikus Sziklay Jánossal együtt szerkesztette az említett sorozat négy kötetét. Ezek némelyike antikváriumokban ma is kapható, de a díszes kiadásért több tízezer forintot is elkérnek. A Magyar Elektronikus Könyvtárból viszont ingyen letölthető az egész. A kabinet számos további kiadásról is döntött, így például további másfél milliárd forintot utalt ki a jövő évi vizes világbajnokság biztonsági költségeire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!