szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ónos eső miatt kialakult helyzet kezelésére a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik.

Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, és szükség esetén a katasztrófavédelem növeli az erők és eszközök számát.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy aki teheti, aki teheti, ne induljon útnak az ónos esővel érintett területeken. Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatások helyreállításáért. 

A szervezet azt javasolja, hogy mindenki kísérje figyelemmel a meteorológiai szolgálat riasztásait és a hatóságok közleményeit.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország középső részén változó mennyiségű ónos esőre lehet számítani. A meteorológiai adatok szerint nagyobb mennyiségű ónos esőre a délutáni, illetve az esti, késő esti órákban lehet számítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”