szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szergej Lavrov nem akárhol vacsorázott tegnap este: Szijjártó Péter fogadta szerény dunakeszi otthonában az orosz külügyminisztert, értesült a hvg.hu. Orbán Viktor előre megmondta, ilyen alkalmakra kell miniszterének 167 milliós házat vennie.

Már tegnap este több helyről kaptunk olvasói észrevételt, miszerint Dunakeszi repülőterénél hatalmas konvoj gyűlt össze. A legtöbben azt feltételezték, maga Vlagyimir Putyin érkezett oda egy magánrepülővel, de ez számunkra nem tűnt valószínűnek, mivel az orosz államfő csak csütörtökön érkezik Budapestre, viszont régi harcostársa, Szergej Lavrov külügyminiszter már szerdán megkezdte tárgyalásait a magyar fővárosban.

©

Ezért felhívtuk a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, és csütörtökön reggel megerősítést kaptunk feltételezésünkre. Lavrov volt tehát a Szijjártó-villa tizedik külföldi díszvendége, informális vacsorán járt fiatal kollégájánál. Megtudtuk: eddig leginkább szláv országok külügyminiszterei élvezték a családias légkört, a medencét és a neobarokk légkört.

©

A magyar külügyminiszter mindössze 35 évesen vásárolta meg a házat Dunakeszin. A 700 négyzetméteres ingatlant 198 millió forintért árulták, ám a hírek szerint Szijjártó (vagy a pénzt biztosító apukája) lealkudott belőle bő 30-at. A vásárlás híre komoly felháborodást váltott ki 2014-ben, ám Orbán Viktor azzal nyugtázta Szijjártó drága választását, hogy ott viszont méltó módon tudja majd külügyminisztere fogadni Magyarország külföldi vendégeit.

Arról nincs információnk, hogy mi volt a vacsora, és Lavrov megmerült-e a villához tartozó uszodában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Az OTP beperelte Horvátországot

Az OTP beperelte Horvátországot

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma