szerző:
-ha

A párt szóvivője megnevezte az egykori miniszterelnök állítólagos kiszorításáért munkálkodó rejtélyes alakot.

Gyurcsány Ferenc tegnapi úgynevezett évértékelőjén utalást tett egy titokzatos királycsinálóra, aki a Demokratikus Koalíció háta mögött tárgyalásokat folytat az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd politikusaival valamint Botka Lászlóval. Az egyeztetések Gyurcsány szerint az ő kiszorítását célozzák, amire viszont határozottan felelt, leszögezve, hogy nem lép hátra, nem vonul vissza.

Magyarország egyik vezetője voltam, vagyok és maradok is

vágta oda dacosan a volt miniszterelnök, „mutyinak” minősítve az állítólagos megbeszéléseket. Amiben csak az nem világos, hogy mit nehezményez ilyen módon a pártelnök. Botka miniszterelnök-jelölti színrelépésekor nyíltan üzente meg, hogy Gyurcsánynak vissza kéne vonulnia, az Együtt nyilvánosan jelentette be, hogy kiszáll az ellenzéki pártok előválasztásról szóló tárgyalásaiból, és a kisebb pártok közötti egyeztetések tényét sem tagadta eddig senki.

A negyedik pólus?

„Igen, lehet, hogy az lesz a vége, hogy a sok, naiv hülye, az Együtt, az LMP, a Momentum, MKKP és bárki más még elindul külön, és pont úgy osztódnak meg a középen állók szavazatai, hogy mindegyik kizúg a parlamentből, az MSZP és a DK pedig zéró megújulással fogja képviselni a nem jobbikos ellenzéket".

Mindezek ellenére a DK-híveinek körében találgatás kezdődött a pártjuk elleni összeesküvésről, és hangsúlyosan arról, hogy ki lehet az a machinátor, aki ezt igyekszik összehozni. Ma délelőtt a párt szóvivője, Gréczy Zsolt föllebbentette a fátylat a titokról. Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy ez a személy nem más, mint az ismert politológus, Lengyel László.

Lengyel Lászlót egyelőre nem sikerül elérni, de a hvg.hu azon szerzői, akik már többször átestek a DK-milíciák verbális támadásain (Ceglédi, Gomperz, Hont), kitartást kívánnak az ország legismertebb szürke kardigánja tulajdonosának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!