szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt szerint előbb rendőrökkel, majd egy szippantóskocsival próbálták őket eltántorítani.

Először rendőrökkel, majd szippantóskocsival próbálta a 16. kerületi rendelőintézet vezetője megakadályozni az Együtt politikusát, Vajda Zoltánt és a párt aktivistáit abban, hogy az intézet előtt gyűjtsék az aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésére – közölte a párt.

Mint írták, a rendelőíintézet vezetője arra hivatkozva hívott rendőröket az aláírásgyűjtőkre, hogy akadályozzák a mentők ki- és bejutását az intézetbe. Miután a rendőrök kimentek és megbizonyosodtak róla, hogy az Együtt aláírásgyűjtő pultjai senkit nem zavarnak, az Együtt aktivistái a helyszínen maradtak.

A közlemény szerint azonban az intézetvezető később duguláselhárításra hivatkozva hívott egy szippantóskocsit a helyszínre, így az aktivisták iszonyatos bűzben folytatják az aláírásgyűjtést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!