Tetszett a cikk?

A Jövő Uniója Alapítvány nem titkolja az állami támogatóit. Január végéig az egyik cégtől, amelyik az Orbán polgári köre mögött álló alapítványt is kitömte, 25 millió folyhatott be.

A Hungarocontrol 320 millióval támogatta az Orbán Viktor közreműködésével a kétezres évek elején megalakult polgári kör mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítványt.

Megnéztük a Hungarocontrol szerződéseit, kiderült, a Jövő Uniója Alapítvány is jól járt, a szerződések között találtunk egy 25 milliós tételt, amelyet 2016. február 19-én kötöttek, a teljesítés határideje 2017. január 31. volt.

A Jövő Uniója Alapítvány kuratóriumának elnöke a Fidelitas Országos Választmányát is vezető Tardi Tamás Ákos. Az állami cégtől támogatást kapott az Alapítvány. Korábban a Szerencsejáték Zrt.-től is kaptak 8 milliót. Átnéztük a 2016-os szerencsejátékos szerződéseket, ott nem találtuk nyomát új támogatásnak.

A Jövő Uniója Alapítvány amúgy nem titkolja az állami támogatókat, a honlapjukon szerepel a Hungarocontrol és a Szerencsejáték mellett a Mavir és az Eximbank is. A Szövetség a Nemzetért Alapítvány honlapján ezzel szemben nem találni nyomát a támogatóknak. A honlap elég egyszerű, az alapítvány adatain kívül az éves jelentéseket teszik közzé. Az utolsó, 2015-re vonatkozó jelentés szerint abban az évben az Alapítványnak 69 milliós bevétele volt adományokból és támogatásokból, azonban a táblázatban nem részletezik még az esetleges nagyobb adományozókat sem.

A Hungarocontrol ehhez képest jól kitömte az Alapítványt, a 320 milliós támogatást 2017. június végéig kell kifizetniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Válság? Egy évtizede nem keltek el ilyen gyorsan a Pest megyei családi házak, mint most

Egy biztosító megnézte, valóban több balesetet okoznak-e az idős sofőrök

Egy biztosító megnézte, valóban több balesetet okoznak-e az idős sofőrök

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása