szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Etikai vizsgálat kezdődik azon a klinikán, ahol egy ügyeletes szülész 160 ezer forintot kért egy nőtől.

A kismama történetét a Másállapotot a szülészetben Facebook-csoport tette közzé. A nő, aki sürgősségi császárral szült, miközben a választott orvosa szabadságon volt, azt írta: "Este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége", mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160ezer)!"

Az ügyben a 444.hu megkereste az ügyben a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját, ahol a szülés lezajlott, ahonnan azt a választ kapták: etikai vizsgálatot kezdeményeznek az ellen az orvos ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetéséért.

Miután az ügy nyilvánosságot kapott, a Másállapotot a szülészetben-csoport oldalán egy másik nő is megosztotta a történetét, amely bizonyos elemeiben nagyon hasonlított a másikra. A nő vetélése után kereste fel ugyanazt az orvost, aki tőle is pénzt kért a beavatkozás után. "Másnap reggel P. ügyelt, nem jött be a szobába, intett, hogy menjek ki. És elkezdte mondani, hogy itt kiskassza működik, nem csak ő kapja a pénzt, a műtösök között oszlik majd meg, és akik a műtét során segítettek. Köpni nyelni nem tudtam. Egyrészt fájt, ami velem történt, másrészt, hogy ez nem ember. Mindenképpen adtam volna pénzt, így a kezébe nyomtam. Azt mondta, ez elég lesz. Később a folyosón, amíg vártuk a zárójelentést, rám sem nézett. Azt is csak másnap akarta átadni. Mondtam, hogy innen addig el nem megyek.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet