szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKV szerint nem szokatlan, ha egy új vagy felújított jármű a kezdeti időszakban meghibásodik. Vizsgálják, mi a gond a hétfőn forgalomba állított metrószerelvény ajtóival, illetve "az ajtójelzéssel".

A Metróért Egyesült adta hírül kedden, hogy alig 24 órával a forgalomba állítása után már ki is kellett vonni a 3-as metró első felújított szerelvényét, állítólag az ajtók helyzetét a sofőrnek jelző szoftver romlott el.

A BKV kedd késő délután közleményben reagált. Azt írták: 15 óra 57-kor a Gyöngyösi utcai állomáson a járművezető „ajtójelzés hibát észlelt”, ezért az utasokat leszállította és a szerelvény kiállt a forgalomból.

A szerelvény ajtói megfelelően működtek, a járművezető az ajtók nyitott-zárt állapotának visszajelzésénél tapasztalt bizonytalanságot – fogalmaztak.

Ez a hiba az ajtók működését nem befolyásolta, így az utasok biztonságát sem veszélyeztette, de a hiba okának megállapítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivonták a forgalomból – tették hozzá.

A BKV szerint az újonnan forgalomba állított járműveknél „a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok nem tekinthetőek szokatlannak”. A mostani hibát jótállás keretében, ingyen vizsgálja meg és javítja a felújítást végző Metrowagonmash – zárul a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zelki Benjámin Itthon

Meghibásodott: 24 órát sem bírt a 3-as metró felújított kocsija

Alig 24 órával azután, hogy forgalomba állt, már ki is kellett vonni a 3-as metró első felújított szerelvényét – adta hírül a Metróért Egyesület. Állítólag az ajtók helyzetét a sofőrnek jelző szoftver romlott el. Ez aligha terhelési hiba.

Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma