szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vízelvezető rendszer, a csúszós burkolat, a meghibásodott mozgólépcső és óra után egy túl szűkre sikeredett buszforduló a következő javítanivaló a felújított Széll Kálmán téren.

Túl szűkre méretezték a Várfok utcai buszfordulót a felújított Széll Kálmán téren, így az időközben beszerzett MABI Modulo elektromos buszok tengelytávja nagynak bizonyult az ívhez, és nem tudnak megfordulni ott – írja az Indóház.hu.

A tér átadása után majdnem egy évvel nekiállnak kiköszörülni ezt a csorbát.

A fordulóban a Karsan midibuszok egyébként meg tudtak fordulni, de az átépítés után a MABI Modulók is tudják majd használni.

A közlekedési portál úgy tudja: ez a kis korrekció nagyjából egy hónapig tart majd. Addig pedig a 16-oson közlekedő elektromos és dízelbuszok jobb híján körbejárják a teret, hogy meg tudjanak fordulni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Újra foltozzák a Széll Kálmán teret, cserélik a megfulladt fákat

A BKK azt ígéri, hogy időjárástól függően nagyjából öt hét alatt kicserélik a Széll Kálmán téren tönkrement fákat, valamint azok környezetében vízelvezető rendszert építenek ki. A fák gyökerét állítólag a folyamatos rétegvízáramlással kialakult pangó talajvíz rohasztotta ki.

hvg.hu Itthon

Máris megadta magát a mozgólépcső a Széll Kálmán téren

Alig egy hónap telt el az átadás óta, de bőven volt már javítanivaló az átépített Széll Kálmán téren. A mozgólépcsők leálltak, majd javítás után újraindították őket, de csak próbaüzemben. A fák egy része kiszáradt, gond volt a szökőkút vízellátásával és vandálok rongálták meg az egyik villamosmegállót – derült ki az RTL Híradó tudósításából.