szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Első fokon hirdettek ítéletet szerdán a Tatabányai Törvényszéken a nő ügyében, aki 2015 áprilisában részegen, begyógyszerezve gyilkolta meg brutálisan a saját gyermekét.

Tényleges életfogytiglanra ítélték szerdán a nyolcéves kislányát meggyilkoló nőt Tatabányán, aki az utolsó szó jogán arról beszélt, hogy mennyire szerette a lányát, és nem tudja felfogni a történteket – tudósít az Index. Az ítélet nem jogerős.

2015 tavaszán történt a brutális gyilkosság egy tatai panzió szobájában. A kislányt a nőtől külön élő édesapa nevelte, mert az anyának pszichiátriai és alkoholproblémái voltak. A gyilkosság akkor történt, amikor a nő helyzete rendeződni látszott, és az apa úgy döntött: a tavaszi szünet öt napját a lányával töltheti.

A vádirat szerint az asszonyban elpattant valami, amikor megtudta a kislányától, hogy anyunak szólítja az édesapja feleségét, és a család végleg ki akar költözni Németországba, ráadásul hamarabb, mint ahogy ő tudta.

A gyermeket elkábította, majd egy kilenc centis késsel száznál is többször megszúrta. Később a már élettelen testet zsineggel fojtogatta. A rendőrök később a szobában fogták el a gyilkost, és az ágyban letakarva találták meg a gyermek holttestét.

A nő pere tavaly kezdődött, és semmit sem tagadott. Állította, hogy a gyilkosságból semmire sem emlékszik, annyira kiütötte magát gyógyszerekkel és alkohollal. A bíróságon a halálbüntetését kérte.

A bíróság korábban tanúként meghallgatta a gyermek apját, aki nem tett vallomást a bíróságon, mert nem akarta újra átélni a történteket. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy egykori társa alkoholizmusa és pszichiátriai problémái miatt korábban már bírósághoz fordult a gyermek elhelyezése miatt, de a bíróság gyermeknevelésre alkalmasnak tartotta a nőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen