szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán whisky-szagról beszélt a parlamentben, mikor a Jobbik "gazdáját" emlegette.

A korábban megszokott csicskapárt vonalat vitte tovább a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök, mikor Vona Gábor Jobbik-elnök azonnali kérdésére (aki arról faggatta, van-e külföldön eltitkolt számlája, vagyona neki vagy a családjának) azt mondta,

"messzire jut a magyar parlament akkor, ha arra fordítja az idejét, hogy az önök gazdája ide beküldött, whisky-szagú kérdéseivel foglalkozik".

Ez pontosan egybecseng azokkal a lapos utalásokkal, amelyekkel a kormánypárti média többször is élt már, vagyis hogy Simicska iszik. A Ripost például a vállalkozó a tüdővérzésekor írt arról, ez "szoros összefüggésbe hozható a közismerten láncdohányos nagyvállalkozó stresszes, az alkoholt sem kizáró életmódjával és az egészségét évek óta veszélyeztető nagymértékű túlsúlyával", az Origo pedig a téli balesetével kapcsolatban írt cikke végére egyszerűen odabiggyesztette ezt a mondatot: "nem lehet tudni, hogy Simicska részeg volt-e".

A következő egy évben ádáz Simicska–Orbán-háború jöhet. Az üzletember fia, Simicska Ádám a Facebookon üzent Orbánnak, miután veszprémi házuk előtt táboroztak fotósok, "azért a családdal csak óvatosan, Viktor", egy későbbi bejegyzésében pedig azt írta, nem a Simicska családnak kell coming outolnia.

Simicska a hvg.hu-nak adott interjúban elmondta, nem állapodtak meg a Jobbikkal, de minden szimpátiája az övéké. Korábban fia a Zsúrpubi nevű blognak adott interjúban beszélt arról, csak az a kérdés, hogy a Jobbiknak kétharmada lesz-e a következő választáson.

Simicska arról is beszélt, sok támadást kap, ami a Jobbik plakátkampánya óta csak erősödött. A Jobbik Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal képével üzeni, "ti dolgoztok, ők lopnak", a plakáthelyeket a Simicska érdekeltségébe tartozó Mahirnál, illetve Publimontnál bérli. A párt szóvivője, Jakab Péter múlt héten még nem tudta megmondani, mennyit fizetnek a plakátokért, de Simicska szimpátiáját nem érzik forintban:

"Isten ments, abszurd feltételezés", hogy ingyen kapták volna a helyeket, a piaci árnak megfelelő szerződést kötöttek egymással. "Simicska is a piacról él" – mondta Jakab. A pontos árat csak a kampány végén tudja megmondani, ez attól is függ, hány plakátot raknak ki. Megkerestük a két céget, de nem reagáltak.

Megkérdeztük Orbánt, ha a Jobbik csicska párt lett, a Fidesz is az volt-e?

A fideszes logika szerint a párt, amelyet Simicska Lajos támogat: csicska. Mi még emlékszünk, amikor a Fidesz volt ez a párt, és ezzel szembesítettük Orbán Viktort.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Felmérés: A kereskedelmi dolgozók kétharmada nem tud elmenni nyaralni

Felmérés: A kereskedelmi dolgozók kétharmada nem tud elmenni nyaralni