szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ujhelyi István azt írta, fizikai erőszakot is ígértek neki a levelekben, de továbbra is tartja, hogy Orbánék kormányon hazaárulást követnek el.

Fenyegető üzeneteket kapott Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, miután az Európai Parlamentben "igazi hazaárulásnak" nevezte azt, amit Orbán Viktor Magyarországgal tett az elmúlt években. 

Ujhelyi azt írta: "a sok ezer támogató üzenet mellett megszámlálhatatlan mennyiségű gyűlölködő kommentárt, verbális erőszakot használó és fizikai erőszakot ígérő fenyegetést kaptam. Kijelentésemet továbbra is vállalom. Állítom, hogy Orbán Viktor a nemzet érdekei ellen cselekszik, amikor sötét orosz paktumok mentén eltávolítja hazánkat az európai közösségtől. Ez bizony hazaárulás."

Ujhelyi hozzáteszi, Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, az Orbán-kormány nem egyenlő a nemzettel, a Fidesz pedig nem egyenlő a magyarsággal, és felidézi, hhogy tizennégy éve az akkor ellenzékben lévő Fidesz vezetőjeként Orbán az akkori magyar kormányt elítélő határozatot fogadtatott el a Kereszténydemokrata Internacionálé lisszaboni ülésén, tizenegy éve pedig Strasbourg-ban a néppárti politikusok előtt arról beszélt, hogy az általa hazugnak titulált baloldali kormánytól meg kell tagadni "az uniós segítségnyújtást", vagyis meg kell vonni a forrásokat.

"Legyen világos: nem az követ el hazaárulást, aki rámutat a kormány bűneire, hanem az, aki kormányon elköveti azokat. Orbánék hét éves uralkodása pedig bőven megalapozta, hogy tetteiket ekképpen nevezzük" - írja a szocialista politikus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!