szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután az utolsó embert is a kordonokon kívülre vitték a rendőrök a Városligetben a Rondó nevű részen, magát a kordont kezdték bontani a ligetvédők. Durva egymásnak feszülés lett a vége. Videó.

A Városligetben hosszú szünet után alakult ki ismét konfliktus a ligetvédők és a Liget-projekt valamelyik beruházásának kivitelezői között. Most a liget Rondó nevű részén próbálták megakadályozni, hogy munkások fákat emeljenek ki és vigyenek máshová. 11 óra után rendőrök érkeztek a helyszínre, és el is vitték onnan a demonstrálókat, a kordonon kívülre terelték őket, egy kivétellel. Egy fiatal nő odabilincselte ugyanis magát egy munkagéphez, ezért tűzoltókat hívtak, hogy levágják a bilincset.

Ezután a kordont kezdték puszta kézzel bontani a ligetvédők.

A Párbeszéd szerint „tűrhetetlen, hogy a Városliget Zrt. újra erőszakot alkalmaz a Ligetben, és az esztelen, milliárdokat felemésztő építkezés minden észérvet felülír”. Az ellenzéki párt továbbra is követeli, hogy hagyják meg a fákat és az élővilágot, és csak ott építsenek a ligetben, ahol tér és kész beton van erre – olvasható keddi közleményükben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!