szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha nem is üvegből készül, de még mindig a világ leghosszabb függőhídja lehet, ha a jelenlegi tervek alapján épül meg.

Tavaszal jelentette be a kormány: két és fél milliárd forintból turistacsalogató látványosságot építenek Sátoraljaújhelyen: egy függőhidat, amely az első hírek alapján "üveghíd" lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázati kiírásban már nem egészen ez szerepel - adta hírül az RTL Klub Híradója. Hanem az, hogy 700 méter hosszú, 120 centiméter széles hidat kell tervezni, és négy helyen kell kétoldali, hatvan-hatvan cenitméteres kiállórészt tervezni, "ahol meg kell vizsgálni átlátszó járófelület kialakításának lehetőségét".

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, évi egymillió turistával többet remélnek a hídtól, és az ebből származó bevételnek már meg is van a helye: járda- és útfelújításra, -építésre fordítanák.

A világ leghosszabb függőhídját, amely 494 méteres, néhány napja adták át Svájcban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Kinek az agyszüleménye a világrekorder sátoraljaújhelyi üveghíd?

Hamarosan lepipálja a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkot Sátoraljaújhely, mert a zempléni kisváros 3 milliárd forintot kap arra, hogy megépítse a világ leghosszabb üveghídját a településhez tartozó Szár-hegy és a Várhegy között. A kínai látványosság 430 méter hosszú, az újhelyi viszont 700 méteres lesz.