szerző:
hvg.hu

Levették a mesterséges altatásban tartó gépről a várpalotai körhintabaleset sérültjét, mert javul az állapota. Az extrém hinta tulajdonosa arról számolt be, rengeteg helyről kap bátorító szavakat.

Levették az altatógépről a várpalotai extrém körhinta balesetének legsúlyosabb sérültjét, Krisztofert, aki koponyasérüléseket szenvedett, és Győrben ápolják a Petz Aladár Kórházban, írja a zeol.hu. A lapot Krisztofer édesanyja informálta, a fiú megszorítja anyja kezét, és könnyezik. Javult tehát az állapota, de a lap szerint az orvosok intik a túlzott bizakodástól.

A körhinta tulajdonosa, Grázner Attila is megerősítette a jó híreket a hvg.hu-nak. Ő úgy tudja, sokkal jobban van a fejjel az útpadkára zuhant fiú. A kalapácshinta műszaki vizsgálata még tart, nem kapott még értesítést bármiféle eredményről. Kérdésünkre, hogy a baleset óta érzékelt-e visszaesést az üzletmenetben, mondtak-e vissza megrendeléseket önkormányzatok, azt mondja, nem, épp ellenkezőleg, rengeteg támogató üzenetet kapott magánszemélyektől, önkormányzatoktól. De a hangulat a cégben nem jó, még mindig a történtek hatása alatt vannak.

A hintát a BME műszaki felügyelete kísérte a tervezéstől a gyártáson át a működtetésig. A dokumentumok (üzemeltetési napló, megfelelőségi tanúsítvány), rendben voltak, ezt Várpalota és Grázner is így mondta a hvg.hu-nak. Nem bizonyultak igaznak a hinta korábbi javításáról szóló hírek, és az sem, hogy előző nap meghibásodás miatt kellett leállítani. Mindazonáltal nincs minden rendben az üzletággal, nehézkes és nem mindig megfelelő az ellenőrzés.

Szeptember 2-án a Várpalotai Napokon működő extrém körhinta kettétört, három ember súlyosabban, egy közölük életveszélyesen megsérült. A történtek hatására Várpalota úgy döntött, nem engedélyezik többé az ilyenfajta extrém vidámparki eszközöket a város rendezvényein.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!