Hozz létre egy linket előfizetéssel nem rendelkező barátaid számára

Elnézést kért Semjén védegyletének állatkínzásról értekező lapja

Kölyökmacskák, -rókák és hörcsögök kínzását is említő cikk jelent meg a Nimród vadászújságban, a Semjén Zsolt által elnökölt Országos Magyar Vadászati Védegylet kiadványában

  • hvg.hu hvg.hu
  • +${remainingCount} szerző
Elnézést kért Semjén védegyletének állatkínzásról értekező lapja

 A szerző a kritizált részben a jagdterrierek idomításának "régebbi" módszereit ismertette.

A cikk megjelenése után a párbeszédes Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere jelezte, hogy feljelentést tesz. Most a Nimród magazin szerkesztősége válaszolt a sok felől érkező kritikákra, de – ahogy a Népszava írja – nem tűnik igazán megbánónak.

A főszerkesztő közleményében azt írta, hogy a jagdterrier kiképzése "régen kemény módszereket igényelt, tekintettel a fajta sajátos viselkedésére, vadászati alkalmazhatóságára és rendkívüli bátorságára. A cikk szerzője a régi, német gyakorlatot ismertette, nem tanácsként, ez azonban sajnálatos módon nem eléggé domborodott ki az írásban. Ma már hazánkban ezeket a módszereket nem alkalmazzák."

"A cikk közlése ilyen formában az újság részéről helytelen volt, nem szándékoltan ment át a szűrőn" – írta Zoltán Attila, hozzátéve, hogy "a jövőben a kifogásolható részekhez hasonló anyag nem fog megjelenni a Nimródban, de a múltban sem jelent meg! Mint aktív természetvédők, vadvédők, az állatoknak mindennemű hátrány okozását elítéljük és lapunkban ezt rendszeresen hírdetjük is. Az állatvédelemről szóló törvény rendelkezéseit magunkra nézve kötelezőnek tartjuk."

Megjegyezte a főszerkesztő azt is, hogy a cikkben ismertetett módszertől a leghatározottabban elhatárolódnak a szerkesztőség tagjai, emellett elnézést kért a lap olvasóitól a szerkesztőség nevében.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.