szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Önbizalom nélkül nincs siker a miniszterelnök szerint, aki Szolnokon avatott gyógyszergyárat. Gyerekek énekeltek neki, a város fideszes polgármestere pedig a szocialista időkhöz hasonlította a mostanit.

A miniszterelnök beszédet mondott a Béres Gyógyszergyár szolnoki gyáránál, ahol kapacitásbővítésre gyűltek össze. A felszólalások előtt két kisgyerek hortobágyi pásztordalokat énekelt a megjelenteknek.

Béres Józsefnek, a cég elnökének beszéde megtartása előtt dilemmája volt, hogy felvegye-e a kabátját, hideg van, de sportos, legalábbis sportszerető emberek ülnek itt – nézett többek közt Orbán Viktorra –, így letett erről.

Köszönő szavai után ugyanígy tett Szolnok fideszes polgármestere, Szalay Ferenc is, aki kiemelte, hogy a városban 4 százalék körüli a munkanélküliség. „Visszatértünk a rendszerváltási előtti időkhöz” – tette hozzá.

Orbán már a harmadik Béres-gyárat avatja, beszédét azzal kezdte, hogy itthon van, a Béres-család tagjai közé sorolja magát ő is.

Kiemelte, fontosak a külföldi beruházások is, de itt magyar tulajdonú nagyvállalat ad munkát a magyar embereknek, ami még fontosabb. „Ha csak egy lábon állnánk, eldőlnénk.”

Mivel a Béres egy családi vállalkozásból nőtt ki, még kedvesebb Orbán szívének, ráadásul a cég külföldre is kimerészkedik, aminek külön örül.

Önbizalom nélkül nincsen siker, jelentette ki, az ő kormánya pedig olyan, amelyik nem csak jön és elkoboz, segít is, így járulva hozzá a vállalkozók önbizalmához. Szerinte a magyar emberek értenek a gyógyszeriparhoz, a Béres ennek a legjobb példája.

Könnyen lehet, hogy ez a magyarok nyíltszívű, segítőkész voltából fakad.

A miniszterelnök szerint Sopronban vagy Budapesten könnyű sikert elérni, Szolnokon nehezebb, komoly teljesítmény az, amit itt elértek, közel a teljes foglalkoztatottság, állította.

Ami jó a cégnek, az jó Magyarországnak is – zárta beszédét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez