szerző:
hvg.hu

Majd felteszik listára. Az még rejtély, hogy Rogán Antal körzetében kit állítanak ki, de az már biztos, hogy Szabó Tünde elindul. Ahogy az a Fenyvesi Zoltán is, aki Tapolcán egyszer már kikapott egy jobbikostól.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszaka várhatóan február közepén kezdődik majd, de csak néhány hétig fog tartani. Ugyanis utána jön a 2018-as választási kampány, amire idő kell, bár azzal is tisztában van, hogy többen már korábban nekikezdenek kampányolni.

Ezért a tavaszi, vélhetően néhány hetes ülésszak inkább csak politikai vitákra lesz alkalmas, mint érdemi törvényhozásra.

Három egyéni körzetben még kérdéses, hogy kit indít a Fidesz, tehát a másik 103-ban már eldőlt, az egyik nyitott kérdés a Belváros, ahol korábban Rogán Antal indult. „Ezekben a kérdésekben a Fidesz elnöksége hoz végső döntést, de ha megengedi, ezeket a neveket nem mondanám el” – mondta Gulyás. Az ellenzéki oldalon ugyanakkor nagy a tülekedés ebben a körzetben, itt indul Juhász Péter (Együtt) és Fekete-Győr András (Momentum) is.

Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök egyéniben nem indul el a választáson, Tapolcán pedig Fenyvesi Zoltán lesz a Fidesz jelöltje, aki korábban egyszer már alulmaradt a jobbikos Rig Lajossal szemben. Gulyás megerősítette azt is, hogy Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is egyéni jelölt lesz.

Az ő neve meg is jelent a sajtóban. Mivel Petneházy Attila a határon túli kultúra kérdéseivel szeretne foglalkozni a következő ciklusban, és ezt jelezte is a miniszterelnöknek, ezért Nyíregyházán, a szülővárosában valószínűleg Szabó Tünde indul a kiadó helyen – mondta.

A Fidesz országos választmánya december elején hagyja jóvá az egyéni és listás jelöltek névsorát, de Gulyás szerint nagy meglepetésre nem kell számítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!