szerző:
hvg.hu

Kerényi esztelen hazudozásba kezdett - üzente vissza áldozata a tagadó rendezőnek. Azt írta, egy gyerek megfélemlítése, megalázása, elfenekelése nem pedagógia, hanem perverzió.

Bár Kerényi Miklós Gábor tagadja, hogy egy 13 éves fiút is elfenekelt volna vállfával, az áldozat nyílt levélben erősítette meg állítását. A ma már felnőtt, családos férfi névvel és arccal nem nyilatkozott, története azonban névtelenül szerepelt az Index cikkében, és korábban az ATV-nek azt üzente, történetét a bíróság előtt vállalja.

A 37 éves férfi Vujity Tvrtko-t, az ATV műsorvezetőjét kereste meg Kerényi legutóbbi nyilatkozata után egy levéllel, amelyet a műsorvezető nyilvánosságra hozott a Facebook oldalán. Tette ezt azután, hogy a férfivel hosszan beszéltek, és a levél közlésére engedélyt adott. Nyilvánosság elé továbbra sem áll.

A férfi a levélben azt írta, Kerényi az ellene felhozott vádakra "esztelen hazudozásba és bugyuta magyarázkodásba kezdett." Őt az 1993-94-es színházi évadban, az Operaházban bántalmazta. Reflektál arra, hogy Kerényi pedagógiai módszerként írja le az elfenekelést:

"egy gyerek megfélemlítése, megalázása,elfenekelése nem pedagógia,hanem perverzió"

Sem akkor, sem most nem fedezett fel oktató szándékot abban, hogy

"egy gyerekkel elhiteti, szörnyű bűnt követett el és ezért büntetést érdemel, majd levetkőzteti és ráparancsol, hogy hasaljon az íróasztalára. Akkor én csak szégyent, félelmet és amikor teljes erőből megütött a vállfával, szörnyű fájdalmat éreztem. Közös megegyezésről szó sem volt, hiszen én elmondtam, hogy nem érzem magam hibásnak, bűnösnek meg főleg nem."

Azt írta, bénító volt a lelki nyomás és terror, amit verbálisan rá zúdított. Számára betegesnek, perverznek tűnik a feketepedagógia.

"Akkor csak félelmet éreztem, de felnőtt fejjel már egyértelmű volt a szexuális töltet akkori megléte. Amit tett nem pedagógia, nem művészet, ez veszélyeztetés, bántalmazás, ez abúzus. Nem érdemes, sőt gusztustalan ismert művészek, pedagógusok mögé bújni."

A Kerényi által felajánlott, térden állós bocsánatkérésre nem tart igényt, mert számára mások megalázása nem okoz örömöt, de

"szemtől szemben találkozhatunk,beszélhetünk erre lehetősége van…a bíróságon."

Arról, hogy Kerényi Miklós Gábor mit tett, Maros Ákos, külföldön élő színész, táncos szólalt meg először. Az Operettszínház erre azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Kerényit, aki információink szerint 8 havi juttattással távozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Kerényi Miklós Máté: Az apámnak nagyon sok irigye van

Kerény Miklós Gábor fia azt mondja, előfordult, hogy egy-egy próbán rászólt az apjára, ha nem megfelelően viselkedett. Viszont nem tud olyan esetről, amelynek köze lenne a nemi erőszakhoz vagy a szexuális zaklatáshoz.

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Meghosszabbították a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi letartóztatását

Meghosszabbították a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi letartóztatását

Rózsadombi étteremnél csípték el Gruevszkit

Rózsadombi étteremnél csípték el Gruevszkit

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Eltűnt pilisvörösvári kisfiúkat keres a rendőrség

Eltűnt pilisvörösvári kisfiúkat keres a rendőrség

Elmebetegekhez hasonlította a Ripost az ellenzéki képviselőket

Elmebetegekhez hasonlította a Ripost az ellenzéki képviselőket