szerző:
MTI

Az ellenzéki párt szerint a tao-program torz és korrupt sportfinanszírozás.

Az Együtt szerint a tao-program torz és korrupt sportfinanszírozás: a pártpolitikai befolyás számít, nem pedig a teljesítmény. Az ellenzéki párt közleménye szerint jól bizonyítja ezt az is, hogy miközben indoklás szerint Mészáros Lőrinc felcsúti fociakadémiájának az NB I.-es játékosok nevelése a feladata, addig a statisztikák alapján a Puskásban játszottak a legkevesebbet a fiatalok. Ha a tao-rendszer indulása óta elszórt százmilliárdokat az egészségügyre, vagy az oktatásra fordította volna a kormány, a párt szerint mára kezelni lehetett volna azoknak egyre súlyosabb problémáit.

"Több mint ötmilliárdos tao-támogatást hívhat le a felcsúti akadémia – számolt be a g7.hu. Kétmilliárd forintból épülhet szálló, kétszáz millióból kondipark, de még konyhatechnológiára is szánnak 70 milliót. Ebből a közpénztámogatásból tíz kommunikációs munkatárs fizetését is finanszírozzák, miközben a szöveges indoklást azzal kezdik, legfontosabb feladatuk az NB I.-es játékosok nevelése. Ehhez képest a statisztikák szerint a Puskásban játszottak a legkevesebbet a fiatalok az ősszel.

Jól látható módon a tao-program torz és korrupt sportfinanszírozás: a pártpolitikai befolyás számít, nem pedig a teljesítmény. Az utánpótlás-nevelés Felcsúton csődöt mondott, a saját csapat nem játszatja a fiatalokat, csak a pazarlás és a milliárdos légvárépítés folyik. Nyilvánvaló, hogy a tao-támogatások rendszere semmi másra nem szolgál, minthogy a közpénzeket el lehessen tüntetni, azok kikerüljenek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömjék a fideszes szívességkereskedelem részeként" – olvasható az Együtt közleményében.

A párt ezért a tao-program megszüntetését követeli: "A korrupcióval és a perverz újraelosztással több kárt okoz, mint hasznot. A mai magyar költségvetés nem engedheti meg, hogy százmilliárdokat vonjanak ki a közteherviselés alól."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?