szerző:
hvg.hu

A Jobbik frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján megismételte, nem fizetik ki az ÁSZ-büntetést, de bíznak abban, hogy az emberek segítségével leválthatják Orbánt az áprilisi választásokon.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Vona Gábor kedden jelentette be azt, hogy hiába szabott 15 napos határidőt nekik az ÁSZ a 331 millió befizetésére, a Jobbik nem fizet, inkább jöjjön, aminek jönnie kell. Azt pontosan tudni, mi az, ami jön: a következő lépés ugyanis az inkasszó, amit majd az adóhivatal (NAV) vet ki a Jobbik számlájára. Az Állami Számvevőszék az elmúlt időszakban sorra büntette az ellenzéki pártokat, többen közölték, nem fizetnek.

Volner János frakcióvezető szerdán azt mondta, a Jobbik megítélése szerint rosszabb a helyzet, mint Szicíliában, amikor a maffia működésétől tartottak az emberek, mert Magyarországon a maffia kormányon van. "A magyar népnek meg kell vívnia szabadságharcát egy elnyomó rezsimmel szemben" – mondta. Szerinte az Állami Számvevőszéknél minden úgy történik, ahogy Orbán akarja, ezt bizonyítja az, amire a hvg.hu is rámutatott. A Jobbikot ugyanis egy olyan szabály fojtogatja, amit alig pár hónapja hoztak.

Hiába nem akarja kifizetni a Jobbik a büntetést, egy őszi NGM-es rendeletmódosítás azt írja elő, hogy ha egy párt nem fizeti be önként az Állami Számvevőszék felhívásában szereplő büntetést, akkor az Államkincstár megkeresése alapján intézkedik a NAV, és adóként hajtja be azt. Volner cikkünkre utalva azt mondta, ezzel bizonyítható, hogy a Fidesz tudatosan készült a Jobbik ellehetetlenítésére, amire az ÁSZ-t használta fel. Volner megismételte Vona szavait, szerinte az a 2018-as választások tétje, hogy ki megy börtönbe: Orbán vagy Vona.

Ebben Orbán hűen másolja Putyint, az ellenzék vezetőit bármikor elvihetik.

Az elindított közösségi gyűjtésük közel 62,5 millió forintnál jár, de kiemelte Volner, a Jobbik egy vagyontalan párt, nincs pénzük. Vona korábban annak a vágyának adott hangot, hogy a kampánytámogatásokat megkapják majd, arra nem vonatkozik majd a NAV-inkasszó, hiába állítja ezt Szigetvári Viktor az Együttből. Volner a hvg.hu kérdésére a sajtótájékoztatón nem tudta megmondani, biztosan megkapják a kampánytámogatást, csak annyit felelt, ebben a helyzetben minden a Fideszen múlik.

Korábban jobbikos politikusok azt mondták, az ÁSZ-bírsággal veszélyben a választásokon való indulás, lapunknak Volner most azt mondta, ezért indítottak gyűjtést, az emberek segítségével próbálják majd leváltani a kormányt. Az Echo TV munkatársának kérdésére, miszerint kérnek-e kölcsön Simicska Lajostól, Volner János nemmel felelt, megjegyezve, hogy Mészáros Lőrinc azonban rendszeresen segíti a Fideszt. Egyébként banki hitele most nincs a pártnak, a hitelt, amit az 1100 plakáthely megvásárlására vettek fel, már visszafizették, a plakáthelyek sincsenek már a Jobbiknál.

A túlélésünk a tét, a kasszánk üres, de a közösségi gyűjtés erőre kapott.

A lehetséges jogi lépésekről Volner azt mondta, ha kimerítik a hazai lehetőségeket (bíróság, Alkotmánybíróság), a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig is elmennek, ha szükséges, de szerinte az emberek a 2018-as választásokon sokkal hamarabb ítéletet hozhatnak, mint a bíróságok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb nagyvárosokból tiltják ki a dízel autókat Németországban

Újabb nagyvárosokból tiltják ki a dízel autókat Németországban

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Gyurcsány irodája is megsemmisült a Teréz körúti tűzben

Gyurcsány irodája is megsemmisült a Teréz körúti tűzben

Dzsudzsák most már Rossinál is kezdő

Dzsudzsák most már Rossinál is kezdő

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Töltőpisztoly helyett fegyvert fogott egy győri garázda a benzinkúton

Töltőpisztoly helyett fegyvert fogott egy győri garázda a benzinkúton