szerző:
hvg.hu

H. Melitta felírta a vásárlók kártyáinak adatait, aztán rászabadult a webshopokra.

A rendőrségre január 3-án érkezett bejelentés, hogy egy V. kerületi Váci utcai ruhaüzletben január 2-án a vásárlást követően egy pár percre ott felejtett bankkártyával több sikertelen tranzakciót hajtott végre egy ismeretlen 1 millió 300 ezer forint értékben.

A helyszíni adatgyűjtés és az üzlet kamerafelvételei alapján a nyomozók azonosították az elkövetőt, a 26 éves H. Melittát, aki az ott felejtett bankkártya adataival próbált meg visszaélni. A nyomozók a nőt a munkahelyén január 9-én elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A pénztáros elmondta, hogy 2017. november közepétől 2018. január 2-ig közel harminc esetben vásárolt vagy próbált vásárolni úgy, hogy feljegyezte a vevők bankkártyáinak adatait, majd később a saját vásárlásainál felhasználta azokat.

Cipőket, parfümöt, táskát és ruhaneműt vásárolt különböző internetes áruházakból.

H. Melitta ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletének bűntette miatt indult eljárást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!