szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok bosszúságot tartogat még a budapesti közlekedés, amíg eljutunk az elektronikus jegyrendszerig.

Aki vásárolt már jegyet a BKK automatáiból, jó eséllyel szembesült azzal, hogy a hőpapírra nyomtatott információk egy idő után kifakulnak, sőt eltűnnek. Ugyanez megtörténhet a tömbjegy vagy az éves bérlet lapjaival is, hiszen azokat ugyanilyen technológiával nyomtatja a gép.

A Pénzcentrum egy december elején vásárolt, azóta pénztárcában tartott és igencsak megfakult jegy miatt kereste meg a BKK-t. A közlekedési vállalat sajtóosztálya azt közölte: a jegy nem alkalmas arra, hogy elfogadják az ellenőrök, azt ki kell cseréltetni.

A csere azonban csak akkor lehetséges az összes ügyfélközpontban, ha a jegyen látszik a sorszám és az hozzá tartozó adatok. Ha viszont az előlapi „datamátrixot” nem ismeri fel a pénztári rendszer, akkor csak a Rumbach Sebestyén utcai, a Széll Kálmán téri vagy a kelenföldi ügyfélközpontban cserélik ki – derül ki a válaszból.

A BKK azt is elmagyarázta, miért ilyen technikával állítják elő a jegyet: a korábbi előrenyomtatott papír könnyebben hamisítható volt, emiatt tértek át a festékmentes hőpapírra – írja a Pénzcentrum.

(Pénzcentrum)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival