szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rengeteget dolgozó Lázár János mellett viccelődik a videóban Orbán Viktor, megszólal a miniszter sofőrje és a felesége is. És ez még csak az első rész.

Egy gyöngyszem került fel Lázár János miniszter oldalára: olyan imázsvideó, amilyet még a miniszterelnökről sem látni mostanában. Lázár sajtófőnöke, a volt HírTV-s Krakkó Ákos készítette a videót, melyen bepillanthatunk Lázár János egy napjába. Pont olyanba, ahol a miniszterelnökkel viccelődés is belefér. De Krakkó beszélt Lázár János sofőrjével, és ami még nagyobb szenzáció, Lázár János feleségével is.

A videó azzal indul, hogy a kissé fáradnak tűnő Lázár János reggel 8-kor belép irodája ajtaján, üdvözli a titkárnőket, majd lapozgat egy jelentést. Azt mondja, minden reggel átolvassa a hírszerzési jelentéseket. Remélhetőleg most nem a valós dokumentummal érkezett, ugyanis ahogy lapoz, a kamerában felvillan az első oldal.

©

Szerda a kormányülés napja, így szóba kerül, kikkel szeret vitázni. A kérdés elől azzal tér ki, egykori professzorával, Trócsányi László miniszterrel nehéz dolga van, de felkészültsége miatt Varga Mihállyal sem szívesen vitáznak. Aki olykor vitát provokál, az pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. De a csapat az elmúlt 7,5 évben összeszokott.

Kedélyesen, Orbánnal

A napirend szoros: a 9-kor kezdődő kormányülés előtt egy órát még felkészíti a miniszterelnököt, ahol – sajnálatunkra – a foci nem kerül szóba, csak az, mi lesz a kormányülésen, mik az aktuális kérdések, és mi a helyzet Hódmezővásárhelyen. Kicsit beleforgatnak kettőjük megbeszélésébe, majd Krakkó megkérdezi Orbánt, szerinte mi a fontosabb Lázár Jánosnak politikai szempontból: a lakossági fórum vagy a kormányülés? Mert ezt a választ Lázárból nem sikerült kihúznia. Orbán viccelődik:

"dehogynem tudja Lázár, mi a fontosabb, csak nem árulja el magának",

mialatt Lázár remekül szórakozik.

 

©

"Kevés ügy van, amit a miniszter úr nem tud eldönteni"

– mondja Orbán, mire Lázár nevetve kiküldi Krakkót, hogy elég lesz a forgatásból. Kormányülésen amúgy sem lehet forgatni, úgyhogy most jön az a rész, ahol a sofőrt, Ambrus Istvánt faggatja Krakkó. Sok izgalmas itt nem derül ki, Lázár heti 20-23 órát ül az autóban, közben sokat készül, telefonál, szereti, ha az biztonságos, de a sofőr nem mondaná, hogy Lázár szeret gyorsan menni. (A lézerblokkoló nem kerül szóba.)

Lázár, az apa és férj

Következik a videóban Lázár János felesége, Lázárné Megyeri Zita, aki arról beszél, ők már abban szocializálódtak, hogy Lázár rengeteget dolgozik, és keveset van otthon, de ha nem siet, ő viszi a gyerekeket iskolába, hétvégén a nagyobbal megy politikai rendezvényre is, ha az olyan, de a kutyasétáltatásból is lehet fiús program. Miközben Lázárné beszél, vágóképként megjelenik pár kép a családi idillről:

Lázár a gyerekekkel kirándul,

 

©

a feleségével kávézik,

 

©

és indul otthonról.

 

©

Kiderül, a miniszter gyorsan regenerálódik, és onnan lehet tudni, hogy fáradt, hogy nem pörög annyira. Ez még csak a videó első része volt, csütörtökre ígérik a folytatást.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Medián: Jön vissza a Fidesz

Medián: Jön vissza a Fidesz

A vizsgáztató és a buszsofőr is a bíróság elé állhat a tótkomlósi tömegszerecsétlenség miatt

A vizsgáztató és a buszsofőr is a bíróság elé állhat a tótkomlósi tömegszerecsétlenség miatt

Megemelik az FKF fizikai dolgozóinak a bérét

Megemelik az FKF fizikai dolgozóinak a bérét