szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rengeteget dolgozó Lázár János mellett viccelődik a videóban Orbán Viktor, megszólal a miniszter sofőrje és a felesége is. És ez még csak az első rész.

Egy gyöngyszem került fel Lázár János miniszter oldalára: olyan imázsvideó, amilyet még a miniszterelnökről sem látni mostanában. Lázár sajtófőnöke, a volt HírTV-s Krakkó Ákos készítette a videót, melyen bepillanthatunk Lázár János egy napjába. Pont olyanba, ahol a miniszterelnökkel viccelődés is belefér. De Krakkó beszélt Lázár János sofőrjével, és ami még nagyobb szenzáció, Lázár János feleségével is.

A videó azzal indul, hogy a kissé fáradnak tűnő Lázár János reggel 8-kor belép irodája ajtaján, üdvözli a titkárnőket, majd lapozgat egy jelentést. Azt mondja, minden reggel átolvassa a hírszerzési jelentéseket. Remélhetőleg most nem a valós dokumentummal érkezett, ugyanis ahogy lapoz, a kamerában felvillan az első oldal.

©

Szerda a kormányülés napja, így szóba kerül, kikkel szeret vitázni. A kérdés elől azzal tér ki, egykori professzorával, Trócsányi László miniszterrel nehéz dolga van, de felkészültsége miatt Varga Mihállyal sem szívesen vitáznak. Aki olykor vitát provokál, az pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. De a csapat az elmúlt 7,5 évben összeszokott.

Kedélyesen, Orbánnal

A napirend szoros: a 9-kor kezdődő kormányülés előtt egy órát még felkészíti a miniszterelnököt, ahol – sajnálatunkra – a foci nem kerül szóba, csak az, mi lesz a kormányülésen, mik az aktuális kérdések, és mi a helyzet Hódmezővásárhelyen. Kicsit beleforgatnak kettőjük megbeszélésébe, majd Krakkó megkérdezi Orbánt, szerinte mi a fontosabb Lázár Jánosnak politikai szempontból: a lakossági fórum vagy a kormányülés? Mert ezt a választ Lázárból nem sikerült kihúznia. Orbán viccelődik:

"dehogynem tudja Lázár, mi a fontosabb, csak nem árulja el magának",

mialatt Lázár remekül szórakozik.

 

©

"Kevés ügy van, amit a miniszter úr nem tud eldönteni"

– mondja Orbán, mire Lázár nevetve kiküldi Krakkót, hogy elég lesz a forgatásból. Kormányülésen amúgy sem lehet forgatni, úgyhogy most jön az a rész, ahol a sofőrt, Ambrus Istvánt faggatja Krakkó. Sok izgalmas itt nem derül ki, Lázár heti 20-23 órát ül az autóban, közben sokat készül, telefonál, szereti, ha az biztonságos, de a sofőr nem mondaná, hogy Lázár szeret gyorsan menni. (A lézerblokkoló nem kerül szóba.)

Lázár, az apa és férj

Következik a videóban Lázár János felesége, Lázárné Megyeri Zita, aki arról beszél, ők már abban szocializálódtak, hogy Lázár rengeteget dolgozik, és keveset van otthon, de ha nem siet, ő viszi a gyerekeket iskolába, hétvégén a nagyobbal megy politikai rendezvényre is, ha az olyan, de a kutyasétáltatásból is lehet fiús program. Miközben Lázárné beszél, vágóképként megjelenik pár kép a családi idillről:

Lázár a gyerekekkel kirándul,

 

©

a feleségével kávézik,

 

©

és indul otthonról.

 

©

Kiderül, a miniszter gyorsan regenerálódik, és onnan lehet tudni, hogy fáradt, hogy nem pörög annyira. Ez még csak a videó első része volt, csütörtökre ígérik a folytatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!