szerző:
hvg.hu

Egy kávé mellett kezdenek beszélni a választási együttműködésről.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Elfogadja Fekete-Győr András az invitálást és egyeztet az LMP-vel az esetleges választási együttműködésről - közölte a HírTV. Szél Bernadett egy sajtótájékoztatón elmondta, az aláírásgyűjtési időszakot követően ülnek tárgyalóasztalhoz. A Momentum és az LMP is mind a 106 körzetben állítana jelöltet.

"Abban állapodtunk meg, hogy az aláírási időszakot követően elfogyasztjuk ezt a kávét, és beszélünk a lehetséges közös dolgainkról, az LMP az Új Kezdet mellett a Momentumban lát olyan potenciált, akivel nagyon komoly kihívást tudunk támasztani a politikai elitnek, és ez Magyarország valós érdeke, és remélem, konstruktív kávézás lesz ebből az egészből"

- mondta Szél.

Fekete-Győr András Momentum elnök a Közös Ország Mozgalom által rendezett választókerületi vitában beszélt arról, három esetben lépnek vissza: a kedvezményezett jelöltnek legyen esélye legyőzni a Fideszt, a jelölt legyen hiteles, "ne pedig tolvaj", és a többi ellenzéki párt is lépjen vissza a javára. Ha mindhárom teljesül, akkor ők is lépnek, de szerinte ez a kérdés március végén fog eldőlni.

Kérdés, ha Fekete-Győr tartja magát az utolsó feltétlehez is, mire tud jutni az LMP-vel. A Momentum elnöke egyébként a vita során azt mondta, a jobbikos jelölt javára is visszalépne, ha ő volna a legesélyesebb.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!