szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új helyszínt kell keresni Magyarország leglátogatottabb köztéri tárlatának. A Liget Projekt miatt kell költöznie.

Lehetséges, hogy nem lesz többet ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén. A szervezők, ahogy minden évben, idén is kértek területhasználati engedélyt a térre, ez alkalommal azonban azt a választ kapták, hogy sem a jól megszokott helyen, sem a Városliget más részén nem rendezhetik meg a kiállítást.

A szervezők a Facebookon tették közzé az állami tulajdonban lévő Városliget Zrt. válaszlevelét. Ebben a cég azt írta, hogy a környéken jelenleg több építkezés zajlik, a parkon belül zajlik például az Olof Palme Ház rekonstrukciója, valamint elkezdődtek a Néprajzi Múzeum mélyépítési munkálatai is.

©

"A felszíni parkolóhelyek kiváltására felépülő, 800 férőhelyes parkolóház a Néprajzi Múzeum jelenlegi munkaterületétől az Ajtósi Dürer sor irányában helyezkedik majd el, a tervek szerint kora nyártól elfoglalva az Ötvenhatosok terének azt a részét is, amelyre – ha jól értjük – Ön is utalt levelében" – olvasható a válaszban.

Hozzátették azt is, hogy átgondolták, hogy a rendezvény megtartható volna-e a Városliget többi, általuk kezelt területén, "ám az a helyzet állt elő, hogy jelenleg nem található a ligetben olyan terület, mely minden paraméterét tekintve alkalmas lenne a plakátkiállítás megtartására. A fenti okok miatt, mivel számos helyen zajlanak és fognak zajlani a Liget Projekttel összefüggő és tőlünk független rekonstrukciós és építési munkálatok is, az idei évben nem áll módunkban befogadni a rendezvényt."

©

Zárásként megjegyezték: bíznak abban, hogy számíthatnak a szervezők türelmére és megértésére, hogy "néhány év múlva egy minden elemében megújult Városligetben találkozhassunk, és reméljük, hogy a jövőben adódik még lehetőség arra, hogy teret biztosítsunk az ARC plakátkiállítás számára".

Az ARC-osok most új helyszínt keresnek az idei rendezvénynek.

A 24.hu megkereste Bakos Gábort – az ARC Nonprofit Kft. egyik tulajdonosát – aki azt közölte, nem tudja megítélni, hogy a Városliget Zrt.-től kapott válasz mögött húzódhat-e politikai motiváció. Az Index kérdésére a vállalat elutasította a feltételezést.

Az ARC-ra az elmúlt években már rendszeresen beválogattak olyan alkotásokat, amelyeken direkt politikai üzenetek jelentek meg, vagy például kormányzati hirdetések kifigurázásai voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!