szerző:
hvg.hu

Plakátolás közben.

A párt aktivistái épp az Amerikai úton helyeztek ki plakátokat, amikor egy férfi hajlított, ám így is méretes fémpálcával a kezében rongálni kezdte az egyik korábban kihelyezett plakátot. Az esetről Varga Csaba aktivista számolt be az Indexnek.

Varga azt mondta, odamentek a férfihoz, és közölték vele, hogy ne rongáljon, nekik joguk van kampányidőszakban plakátokat ragasztani. A férfi erre kommunistázással és hadonászással válaszolt. Varga szerint csak a jó reflexének köszönhető, hogy nem történt sérülés.

Az inzultus akkor maradt abba, amikor Varga elővette a kameráját. A férfi erre ugyanis bement a házába – írta az Index, amely fotót is közölt a támadóról.

A 24.hu megkeresésére Tóth Csaba szocialista politikus megerősítette pártja korábbi közleményét, amelyben arról írtak: a Fidesz gyűlöletkampánya és a hisztériakeltés eredményezte a támadást. Tóth emlékeztetett, hogy nem ez volt az első attak ellenük Zuglóban, többször kiabáltak már velük mások, vagy épp rángatták le a plakátjaikat.

A 24.hu az ügy kapcsán később megkereste a rendőrséget, ahonnan azt választ kapták, hogy "2018. február 28-án 12 óra körül egy férfi egy csővel többször ráütött az aktivisták által kihelyezett plakátra. Jelenlegi adataink szerint személy elleni támadás, illetve személyi sérülés nem történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a férfit elfogták, előállították, elszámoltatása folyamatban van".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!