szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soros György elleni harcról, tízezer betelepíteni kívánt migránsról beszélt Orbán a péntek reggeli rádióinterjújában.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Parlamenti előválasztásként működött a hódmezővásárhelyi választás – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 Perc című műsorában péntek reggel. Orbán szerint jó és becsületes jelöltjük volt Hódmezővásárhelyen, de a városbeli választás szerinte laboratóriumként működött, és azt mutatja, hogy ugyanez fog történni mindenhol, előbb-utóbb mindenhol vissza fognak lépni az ellenzéki jelöltek egymás javára, végül pedig csak egy jelölt marad.

Orbán azt mondta, korábban nem számított arra, hogy a Jobbik és a baloldal össze fog fogni, de ez is megtörtént. Szerinte végül mindenhol lesz egy "bevándorláspárti jelölt" az ellenzék részéről, és lesz egy bevándorlást ellenző kormánypárti jelölt.

Én egy másik politikai iskolát jártam ki, egy utcai harcos vagyok

– mondta magáról Orbán, aki ezzel amellett érvelt, hogy a politikában szerinte egyetlen dolog célravezető, a világos, egyenes beszéd. "Látom Soros György pénzét a háttérben, látom a háttérben a mesterkedéseket, de bele kell szállni a versenybe" – mondta, hozzátéve, hogy van egy kihívás és egy másik jövő Magyarország előtt, mert vannak, akik "bevándorlóországot" akarnak csinálni belőle.

"Soros György nemzetközi pénze van mögöttük, ez egy komoly erő, de ha nem akarunk bevándorlóországgá válni, akkor ezt meg kell harcolni" – jelentette ki Orbán, aki a civileket és a nemzetközi médiát is felsorolta Soros mellett.

Az ENSZ-szel szembeni kampányról Orbán azt mondta, a "kampányban a legrosszabb, ami történhet, az az, hogy a küzdelem heve rosszkedvű vicsorgó teknősbéka vagy sündisznószerű tartást erőltet az emberre, de ezt el kell kerülni", mert "a választás egy ünnep", ezért jó dolgokról kell beszélni a kampányban.

Ezzel szemben azt fejtegette, hogy nem csak azért nem akar bevándorlóországgá válni, "mert akkor itt is terrorizmus lesz, bűnözés, az asszonyok és lányok nem lesznek biztonságban, a kulturális identitásunk is veszélybe kerül", hanem mert akkor a gazdasági fejlődés is veszélybe kerül, mert a bevándorlás árát velünk fizettetik meg.

Ha egyszer bejöttek, nem tudjuk őket kitenni. Ha a fogkrém kijön a tubusból, nincs ember, aki visszategye, ha a víz kiömlött, ha a gát átszakadt, már nem lehet visszaterelni

– fejtegette Orbán a bevándorlás mikéntjét. Hozzátette, az ENSZ-ben is sok bevándorláspárti ország van, de az USA, Ausztrália és Japán sem akar olyan világot, ahol a migrációt emberi jognak ismeri el, valamint Ausztria, a bajorok, és a V4-ek sem, Orbán pedig abban is reménykedik, hogy a közelgő olasz választásokon is a bevándorlásellenes erők kerülnek majd többségbe.

"Soros Györgyék mindig ezt csinálták, jó embernek tüntetik fel magukat, de ha az ember végiggondolja, akkor látja, hogy ami elsőre jónak tűnik, az hosszú távon egy gonosz javaslat, csak becsomagolták, mint a szaloncukrot karácsonykor" – mondta Orbán a bevándorlással kapcsolatban.

Kifejtette, hogy a Magyarországhoz hasonló, bevándorlással szembenálló erők szerinte többségbe fognak kerülni az EU-ban, és mivel július elsejétől a bevándorlásellenes Ausztria lesz az EU soros elnöke, ezért akarják most, még előtte átnyomni az EU-n a kötelező kvótákat. "A magyar választás pont ennek a harcnak a csúcspontján lesz" – fejtegette Orbán.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a mostani uniós kvótajavaslatok szerint ha azt elfogadják, akkor már másnap tízezer embert fognak ideküldeni, Magyarország pedig "zsákország" lesz, a migránsok nem mehetnek majd el innen máshova, itt kell maradniuk.

Emberek, egyszer lehet elrontani

– üzente Orbán a választóknak, mondván demokráciában élünk, szabad választás van, de ha ezt elrontják, "akkor bevándorlóország leszünk". 

Emmanuel Macron francia elnök uniós konzultációs javaslatáról Orbán azt mondta, a közép-európaiaknak van egy közös álláspontja, amit Brüsszelben közzé is tettek, és amit Macron biztosan nem olvasott, de eszerint a konzultáció jó dolog. A kormányfő kifejtette, hogy a franciák életükben nem tartottak konzultációt, mert csak a magyarok kérdezték meg az embereket a kvótaügyben is.

Az áprilisi választásról Orbán később azt mondta, "jól jönne a megerősítés", majd ki is fejtette, hogy a parlamenti választást úgy tekinti, "mint egy megerősítést". Hozzátette, ha a magyarok inkább meg akarnak maradni magyarnak és meg akarják védeni a nemzeti kultúrájukat, akkor jó esély van arra, hogy továbbra is "nemzeti kormány" lesz, ha pedig úgy alakul, akkor a végén akár vétózna is az EU-ban kvótaügyben.

Orbán azt is kifejtette, hogy a magyar családtámogatási rendszer Európában a párját ritkítja, emellett pedig a kormányfő támogat a nőket segítő minden további intézkedést is, így például a nők 40 év utáni nyugdíjba vonulási lehetőségét is. Mint mondta, szerinte a nőkön múlik a jövő, persze a férfiak is kellenek hozzá, de a nőkön múlik, hogy akarnak-e gyermeket vállalni, noha ez mindenkinek a maga döntése. Hozzátette viszont, hogy a Nők 40 megvédéséhez is

távol kell tartani az ellenzéket a kormányzástól, és meg kell akadályozni a migránsok beáramlását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban