szerző:
hvg.hu

A kormánysajtót olvasók lemaradnak Kósa édesanyjának 800 milliós történetéről.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Kósa Lajost egy közismert csaló, Szabó Gáborné hamisítványával támadja Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet" - írta az Origo kedd délután öt előtt, majd itt meg is állt az egyre cifrább történetben.

Ezt a hírt vette át 21.43-kor az MTI - kiegészítve Kósa Lajos egyik reakciójával és ellenzéki véleményekkel -, de ugyanez szerepel a Hirado.hu-n és a Lokálon is. Ott Kósának azon magyarázkodása fut, ami szerint klasszikus szélhámosságról van szó, őt egy csengeri háztartásbeli nő kereste meg egy ügyvéddel, hogy Németországból az édesapja halála után nagyon nagy összegű örökséget kap, és ezt egy sor hivatalosnak látszó papírokkal igazolták. Javaslata alapján a nő a segítségét kérte a pénz állampapírba történő befektetéséhez, illetve kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházások finanszírozására. Azt mondta, számlát soha nem kezelt, egy fillért nem fogadott el.

Az ügy azonban itt korántsem állt meg.

Az eleve furcsa, hogy egy csengeri háztartásbeli története hogyan tűnhet hitelesnek egy miniszter számára, és hogyan nem gondolkodik el az 1300 milliárdos vagyonon, mindenesetre kedden a hvg.hu-nak azzal hárított, hitelesnek tűnő dokumenumokat látott, de azok németül voltak. (Kósa a parlamenti honlapon fellelhető adatok szerint németül nem beszél.)

Elértük a "csengeri háztartásbeli" fiát, aki szerint Kósa Lajos kereste meg őket, miután tudomást szerzett az örökségről.

A Magyar Nemzet közben tovább vitte a történetet, amelyből kiderül, Kósa édesanyja kapott volna ajándékozással 800 millió forintot, ezt is hiteles közjegyzői okiratba foglalták.

Hadházy Ákos LMP-s társelnök pedig feltárta a céghálót, ami igazolja, a csengeri háztartásbeliként szereplő szoros üzleti kapcsolatban van Fiák Istvánnal, aki eladott Kósa Lajos feleségének egy céget 6 millió forintért. Az ügyben Hadházy korábban feljelentést tett.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

Az euróövezeti bank nem pumpál több pénzt a gazdaságba

Az euróövezeti bank nem pumpál több pénzt a gazdaságba

Megszavazták a rabszolgatörvényt

Megszavazták a rabszolgatörvényt

Blikk: Biciklivel gázolhatta el gyilkosa a soroksári futónőt

Blikk: Biciklivel gázolhatta el gyilkosa a soroksári futónőt

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

Miért van ez a sok kép ma a Google főoldalán? És mi köze a Geminidákhoz?

Miért van ez a sok kép ma a Google főoldalán? És mi köze a Geminidákhoz?