szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyerekek édesanyja cáfolta, hogy betegek lennének a babák. Azt mondta, hogy mind a négyen jól vannak, és örültek életük első nyuszijának.

Egy álhíreket terjesztő oldal azt állította a napokban, hogy halálos betegek a debreceni négyes ikrek, az orvosokat is sokkolta a hír, ezért kérték az olvasókat: osszák a hírt és imádkozzanak a másfél éves kicsikért – írja a Dehir.hu a Story alapján.

A kamu oldal szerint a babákat szüleik a szokásos vizsgálatra vitték, ahol SMA 1-es típusú genetikailag örökletes izomsorvadást diagnosztizáltak, és a hároméves kort sem érik meg, ha nem sikerül kezelni a betegséget.

Boda Beáta, az ikrek édesanyja elmondta: ügyvédhez fordulnak, és egyben kérte a lap segítségét, hogy állítsák meg a rémhír terjedését.

A gyerekek nagymamája az álhír megjelenése után részvétnyilvánítást is kapott. Pedig egyetlen szó sem igaz az egészből, Flóra, Jázmin, Boglárka és Pistike is jól vannak, egészségesek és örültek életük első nyuszijának – tette hozzá az édesanyjuk.

Tavalyelőtt novemberben születtek négyes ikrek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Szüleik 30 évesek, a babák spontán módon fogantak, és a terhesség 34. hetében születtek meg.

A gyermekek édesapja szintén négyes ikerként, három testvérével egyidőben született. Ahogy most István fiának, neki is három lánytestvére van. Külön érdekesség, hogy amikor az apa és ikertestvérei harminc éve császármetszéssel a világra jöttek, az orvosi csapat tagja volt Póka Róbert, aki tavalyelőtt a kicsik megszületését segítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

Az automatizációba fektetett pénz az egyik legjobb befektetés

Az automatizációba fektetett pénz az egyik legjobb befektetés

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja