szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzéki politikus hétfő este a Facebookon jelentette be, hogy a Jobbik választási eredménye miatt vállalja a felelősséget és meghozta ezzel kapcsolatos döntéseit.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Jobbik elnöke hétfő este bejelentette, hogy benyújtotta lemondását, amit a Jobbik elnöksége elfogadott. Egyúttal jelezte az elnökségnek, hogy listás parlamenti mandátumát nem veszi át.

A közeljövőben a Jobbik tisztújító kongresszust fog összehívni, hogy új elnököt válasszon, a tisztújításon nem méreti meg magát – olvasható a politikus Facebook-posztjában.

„A 2018-as választási eredményért a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként egyszemélyi felelősséget vállaltam. Mivel a választási győzelem nem valósult meg, tartottam a szavam” – fogalmazott.

„A Jobbik ma Magyarország második legerősebb pártja és az ellenzék egyedüli igazi ereje. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez a közösség a következő időszakban még erősebbé váljon, de 12 év után immáron nem elnökként” – tette hozzá, de nem részletezte, pontosan milyen formában kíván ezután a pártért dolgozni.

Schiffer nagyon sajnálja Vonát

Schiffer András sajnálja Vona Gábort. Bár nemcsak világnézetileg állnak távol egymástól, mindig kölcsönös tisztelet jellemezte a viszonyukat – írta a Facebookon az egykori LMP-s politikus.

Schiffer András állítja: Vona Gábort akkor sem tartotta nácinak, amikor „az általa vezetett párt amúgy vállalhatatlan módon beszélt, uszított embercsoportok ellen”.

„Szerintem minden politikusnak eljön a pillanat, amikor be kell látnia: nincs tovább. Gábornak ez most jött el: tisztelet érte, nem mindenki képes erre. Embertelen támadásokat kellett elviselnie az utóbbi időszakban. A tegnapi nappal nem javultak a XXI. századi politika esélyei Magyarországon. A kép valahol egy távoli galaxisban készült” – zárta a bejegyzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás